Uutiset

Suomen Kuvalehden journalistipalkinto Lännen Median Lauri Nurmelle – "toimittajaurani huippuhetki"

Lännen Median toimittajalle Lauri Nurmelle on myönnetty Suomen suurin ja vanhin journalistipalkinto. 37-vuotias Nurmi saa Suomen Kuvalehden 10 000 suuruisen journalistipalkinnon vuoden 2017 kovimmasta skuupista.

-Palkinto vetää sanattomaksi. Olo on ihan tyhjä. Suomen Kuvalehden journalistipalkinto on suurin kunnianosoitus, mitä äidinkielenään suomea kirjoittava journalisti voi saada ammatissaan. Tämä on toimittajaurani huippuhetki, Nurmi sanoo.

Nurmi teki vuoden kovimman uutisen 3.6.2017. Hän kertoi useisiin hallituslähteisiin perustuneessa Lännen Median jutussa, että perussuomalaisista loikkaisi noin 20 kansanedustajaedustajan ryhmä, jonka turvin Sipilän hallitus voisi jatkaa toimintaansa.

Nurmen kiistelty ja kritisoitu skuuppi piti paikkansa. Syksyllä Nurmi on kertonut perussuomalaisten hajoamisesta lisää tuoreessa kirjassaan. Raadin mukaan Nurmi on klassinen politiikan toimittaja, jolla on äärimmäisen hyvät lähteet.

-Nurmi onnistui tekemään skuupillaan journalistisen täysosuman, mutta hän ei ole mikään yhden jutun ihme. Aikaisemmin hän on skuupannut muun muassa kilpailukykysopimuksen syntymisen, palkintoraadin perusteluissa sanotaan.

Nurmen mukaan jokainen Lännen Mediassa mukana oleva maakuntalehti saa osakseen arvostusta Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon kautta. Palkinto osoittaa, että Lännen Median maakuntalehdet ovat pystyneet nousemaan valtakunnallisen tason uutiskilpailuun voimia yhdistämällä.

-On todella hienoa kirjoittaa kahdelle miljoonalle Lännen Median lehtien lukijalle ja yrittää tarjota heille valtakunnan isoimpia uutisia ensimmäisenä. Olen saanut eri puolilta Suomea palautetta lukijoilta ja se on palkitsevaa.

Politiikan sisäpiiri on vahvistanut Nurmen väitteet todeksi

Nurmi ansaitsi Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon tinkimättömällä toimittajan perustyöllä. Hän lupaa jatkaa järjestelmällistä tiedonhankintaa asioista, joita poliitikot eivät oma-aloitteisesti kerro medialle.

Nurmen ”Perussuomalaisten hajoamisen historia” -kirjan vastaanotto on ollut ristiriitainen. Esimerkiksi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on kiistänyt ehdottomasti, että hän olisi ennakoinut perussuomalaisten hajoamisesta kahdeksi puolueeksi. Nurmen mukaan pääministerillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin pysyä alkuperäisessä kertomuksessa.

-Totean edelleen vakaasti ja levollisin mielin, että hänen versionsa asiasta ei ole totta. Sipilä on ollut mukana keskusteluissa, joissa perussuomalaisten hajoamista on pidetty hyvin mahdollisena.

Kirjan lukijapalaute on ollut 90 prosenttisesti positiivista. Nurmi on saanut myös politiikan sisäpiiristä kymmenittäin myönteisiä viestejä ja onnitteluja kirjan julkaisun jälkeen.

-Yksityisesti minulle on vahvistettu, että kirjoittamani tapahtumakuvaus vastaa pääpiirteittäin tapahtunutta todellisuutta. Se palaute on minulle paljon olennaisempaa kuin mitä poliitikot sanovat televisiokameroille.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti