Uutiset

Suomen metallipääkaupunki on valittu – kisan voittajaksi selviytyi itäsuomalainen yllättäjä

Internetissä käyty, Suomen metallipääkaupunkia etsinyt kilpailu on ratkennut.

Capital of Metal -verkkosivustolla kerättiin loppukevään ja alkukesän aikana suomalaisia metalliyhtyeitä kartalle, ja se kunta tai kaupunki, jossa on eniten yhtyeitä asukaslukuun nähden, vei voiton.

Kilpailun voitti noin 3 000 asukkaan Lemin kunta Etelä-Karjalassa. Muun muassa ulkoministeriön maakuvayksikön, Sony Music Finlandin ja Tuska-festivaalin järjestämässä kampanjassa lemiläisiä yhtyeitä kisaan kirjautui kaikkiaan 13 yhtyettä. Kunnan väkiluku tarkoittaa järjestäjien mukaan, että metalliyhtyeiden suhdeluku 100 000 asukasta kohti on kunnassa noin 422.

Tunnetuin lemiläinen metalliyhtye Suomessa on Stam1na. Yhtye oli myös voimakkaasti mukana kampanjoimassa kotikuntansa puolesta.

Toiseksi kilpailussa selviytyi Joensuun kaupunki, jonne kirjattiin 177 bändiä kampanjan aikana.

Kaikkiaan Capital of Metal -järjestäjien tiedotteen mukaan Suomen ”metalliyhtyetiheys” on 53,2 yhtyettä jokaista 100 000 asukasta kohden. Noin 1 300 yhtyettä kävi kirjaamassa tietonsa sivustolle.

Taustalla Barack Obaman heitto

Capital of Metal -kampanjan perustivat suomalaiset metallimusiikin vaikuttajat, muun muassa Mokoma-yhtyeen kitaristi Tuomo Saikkonen. Saikkonen kertoi aiemmin Lännen Medialle, että idea lähti Yhdysvaltain edellisen presidentin Barack Obaman puheista. Obama totesi tasavallan presidentti Sauli Niinistön vieraillessa Valkoisessa talossa vuonna 2016, että Suomessa olisi eniten metalliyhtyeitä asukasta kohti.

Ulkoministeriön maakuvayksikkö innostui hankkeesta, koska sen avulla ajateltiin voivan markkinoida Suomea ulkomaille.

Kampanja oli käynnissä osoitteessa capitalofmetal.fi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti