Uutiset Helsinki

Suomen uusimmat koronalukemat osoittavat Uudenmaan suuren osuuden kaikista tartunnoista – Uusia tartuntoja Suomessa 136, virallisesti toipuneita jo 300

Yhdysvalloissa koronatapausten määrä ylitti jo puolen miljoonan rajan.
Yhdysvalloissa on jo yli puoli miljoonaa vahvistettua koronatartuntaa. Maailman metropolin New Yorkin kadut ovat hiljentyneet epidemian vuoksi. Kaupungin tilanne on Yhdysvaltain vaikein. Kuolleita kaupungissa on korona vuoksi hieman alle 6 000. Kuva: epa08356178
Yhdysvalloissa on jo yli puoli miljoonaa vahvistettua koronatartuntaa. Maailman metropolin New Yorkin kadut ovat hiljentyneet epidemian vuoksi. Kaupungin tilanne on Yhdysvaltain vaikein. Kuolleita kaupungissa on korona vuoksi hieman alle 6 000. Kuva: epa08356178

Viime vuorokauden aikana Suomessa on todettu 136 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo.

Viimeisimmän tiedon eli perjantaisten lukujen mukaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 48 ihmistä.

300 todennetusti koronaviruksen saanutta ihmistä on toipunut sairaudesta.

Yhteensä Suomessa on nyt 2 905 todettua koronavirustartuntaa, mutta todellinen määrä on moninkertainen.

Asiantuntija-arvioiden mukaan tapauksia on todennäköisesti ainakin 10-kertainen määrä todettuihin tartuntoihin verrattuna.

Helsingissä todettujen tautitapausten määrä ylitti tuhannen rajan.

Muusta maasta eristetyllä Uudellamaalla tartuntoja on huomattavasti enemmän kuin muualla Suomessa. Helsingin jälkeen eniten todettuja tapauksia on Suomen kaupungeista Espoossa ja Vantaalla. Espoossa tapausten määrä lähentelee 300:aa ja Vantaalla lukema on hieman yli 200.

49 kuollut Suomessa

THL tiedotti iltapäivällä, että Suomessa on kuollut kaikkiaan 49 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Määrä on noussut eilisestä yhdellä. Sitä ennen luku oli noussut 6:lla torstaista.

Kanta-Hämeessä kaksi tehohoidossa

Kanta-Hämeen alueella varmistui kolme uutta koronatartuntaa, tiedotti Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri lauantaina.

Todettuja tartuntoja on nyt yhteensä 55. Sairaalahoidossa oli edelleen viisi potilasta, joista kaksi tehohoidossa.

Tartuntojen määrä on kivunnut Kanta-Hämeessä pikkuhiljaa ylöspäin. Tautihuipun oletetaan olevan viikkojen päässä.

Espanjassa koronatartunnat jatkuvat synkkinä

Espanja ilmoitti lauantaina lähes 5 000 uudesta koronatapauksesta. Maassa on maailman toiseksi eniten tartuntoja eli lähes 160 000 todettua tapausta.

Yhdysvaltalaisen John Hopkinsin yliopiston ylläpitämän seurannan mukaan Espanjassa on kuollut koronaan yli 16 tuhatta ihmistä.

Eniten kuolleita on yhä Italiassa, jossa tauti alkoi rajun leviämisen ensimmäisenä Euroopan valtioista. Italiassa kuolleita on John Hopkins -yliopiston mukaan hieman alle 19 000.

Euroopan maista kolmanneksi eniten kuolleita on Ranskassa, jossa on ilmoitettu vähän yli 13 tuhannesta kuolemasta.

USA:ssa yli puoli miljoonaa tartuntaa

Yhdysvalloissa koronatapausten määrä on ylittänyt puolen miljoonan rajan, ja epidemia on kehittymässä vaikeaan suuntaan.

Maassa on havaittu viime päivinä 30–35 tuhatta uutta tautitapausta vuorokaudessa.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Yhdysvalloissa tähän mennessä lähes 19 000 ihmistä. Vain Italiassa on enemmän kuolonuhreja.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Yhdysvalloissa on viitteitä siitä, että amerikkalaisten kotona pysyttely on hidastanut uusien tapausten ilmenemistä.

Huolena kuitenkin on, että pääsiäisen vapaapäivät kiihdyttävät uusien tartuntojen määrää, jos ihmiset viettävät pyhiä yhdessä ja tapaavat ystäviään.

Viranomaiset varoittivat kansalaisia siitä, ettei eristäytymistä höllennettäisi pääsiäisenä.

– Nyt ei ole aika lopettaa etäisyyden pitämistä, painotti immunologi Anthony Fauci, joka on yksi Yhdysvaltain koronakriisin hoidon päävastuullisista asiantuntijoista.

 

Täydennetty klo 15.06 kuolleiden määrällä.

Uusimmat

Fingerpori

comic