Uutiset

Suomen Vuokranantajat vastaa Hyssälälle: Vuokrasääntely olisi varmin tapa lisätä asunnottomuutta

Suomen Vuokranantajien mielestä vuokrasääntely veisi Suomen asuntotilannetta vain huonompaan suuntaan.

Vuokranantajien valtakunnallinen etujärjestö kritisoi Kelan pääjohtajan Liisa Hyssälän ehdotusta siitä, ettei vuokria saisi nykyisestään enää korottaa.

Vuokrasääntelystä luovuttiin Suomessa 1990-luvun alussa.

– Vuokrasääntelyssä ei olisi päätä eikä häntää. Sääntelyn lisääminen olisi varmin tapa hidastaa uusien asuntojen tuotantoa ja lisätä asunnottomuutta. Vuokrasääntely myös varmuudella palauttaisi ne ongelmat, jonka vuoksi siitä aikanaan luovuttiin, toteaa Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva järjestön lähettämässä tiedotteessa.

Suomen Vuokranantajat kannattaa kuitenkin eri asumistukien yhdistämistä, jota myös lauantaina Lännen Median haastattelema Hyssälä ehdottaa.

Sen sijaan vuokraustoiminnan sääntely tai veronkorotukset eivät järjestössä saa kannatusta.

Suomen Vuokranantajien mukaan viime hallituskaudella tapahtunut pääomaveron kiristys on syönyt vuokratuloja hoito- ja remonttikulujen lisäksi, sillä suurin osa vuokranantajista on yksityishenkilöitä.

Esimerkiksi vapaarahoitteisista vuokra-asunnoista yli 60 % on yksityisten vuokranantajien omistamia.

– Nyt pitää tehdä toimenpiteitä, joilla vuokranantajien toimintaedellytyksiä pyritään parantamaan, jotta myös kasvavaan asuntotarpeeseen voidaan vastata. Mitä enemmän on vuokraustoimintaa tekeviä vuokranantajia, sitä enemmän on tarjolla asuntoja, Koro-Kanerva sanoo.

Suomen Vuokranantajien mukaan Suomessa on noin 781 000 vuokra-asuntoa. Näistä kaksi kolmesta on vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti