Uutiset

Suomi 100 -vuosi huipentuu tänään Oulussa pääjuhlaan – 1200 juhlavuoden tekijää kutsuvieraina

Suomi 100 –juhlavuosi huipentuu tänään lauantaina Oulussa pidettävään valtakunnalliseen pääjuhlaan. Kutsuvierastilaisuuteen saapuu kaikkiaan 1200 vierasta.

Pääjuhla on ennen kaikkea kiitos niille, jotka ovat olleet tekemässä ja järjestämässä juhlavuoden tapahtumia eri puolella Suomea.

-Juhla on tärkeä kiitos kaikille juhlavuoden rakentajille sekä Suomen kansalle, joka voi seurata juhlaa television kautta, Suomi 100 -vuoden ohjelmapäällikön Suvi Innilä sanoo.

Juhlavuoden aikana Suomessa on järjestetty kymmenisen tuhatta erilaista tilaisuutta ja tapahtumaa, jolla on juhlistettu maan merkkivuotta. Näitä tilaisuuksia on ollut mukana tekemässä noin 600 000 suomalaista.

-Juhlavuoden tavoitteena on ollut vahvistaa suomalaisten yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhdessä tekemisen tapaa. Tässä olemme onnistuneet erinomaisesti, Innilä lisää.

 

Pääjuhlan paikkakunnaksi valikoitui Oulu, sillä järjestäjien mielestä juhla piti saada Helsinki–Tampere–Turku-kolmion ulkopuolelle. Oulu valikoitui juhlapaikaksi, sillä kaupungissa on totuttu järjestämään suuren luokan tapahtumia.

Suomi 100 –juhlavuoden päätapahtumaan saapuu myös presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio. Juhlatilaisuuden isäntänä toimii pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sekä Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen (kok.).

Pääjuhlassa esitetään ainutkertainen kapellimestari Jaakko Kuusiston säveltämä Yhdessä –teos. Teos on tehty kymmenelle suomalaiselle orkesterille. Musiikin lisäksi illan juhlassa antaa läpileikkauksen suomalaisesta tanssista, nykysirkuksesta ja mediataiteesta.

Juhla näytetään Ylen TV1-kanavalla ja sitä voi seurata eri puolilla maailmaa Ylen Areenasta.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti