Uutiset

Suomi Areenassa kuuluu enemmän ääniä stipendien turvin - kaikilla ei ole varaa 1 100 euron maksuun

Tänään alkanut keskustelutapahtuma Suomi Areena on historiansa ensimmäistä kertaa maksullinen järjestäjille. Keskustelutilaisuuksien järjestäjien on ollut ensimmäistä kertaa maksettava halvimmillaan 1 100 euron maksu, jolla katetaan tapahtuman kustannuksia.

Keskustelujen seuraaminen pysyy ilmaisena katsojille.

Esimerkiksi pienillä yhdistyksillä ei olisi varaa maksaa järjestysmaksuja, joten järjestäjät Porin kaupunki ja Mtv ovat ottaneet käyttöön stipendit.

Stipendien avulla keskustelutilaisuuksien järjestäminen on yhä mahdollista useammalle taholle.

-Tapahtuma on kasvanut jo niin isoksi, että Mtv kaupallisena mediayhtiönä ja Porin kaupunki eivät pysty kattamaan kaikkia tapahtuman kuluja yksin. Järjestäjien osallistumismaksulla katetaan muun muassa keskustelulavojen vuokria, äänentoistoa, telttoja, sähköä, vartiointia ja jätehuoltoa, vastaava tuottaja Mari Haavisto Mtv:ltä kertoo.

Haaviston mukaan kolme neljästä hakijasta sai stipendin.

-Stipendihakemuksia tuli yhteensä 85. Stipendikriteerit täytti 66 organisaatiota, joista kymmenen luopui hakemuksestaan tai ei ottanut vastaan tarjottua paikkaa. Näin ollen valinnat tehtiin 56 organisaation joukosta. Suomi Areena -tiimi myönsi stipendin keskustelutilaisuuden kustannuksen kattamiseksi 43 organisaatiolle. Mukana on pieniä järjestöjä, startup-yrityksiä ja yhteiskunnallisesti merkittäviä tahoja kuten eduskuntapuolueet.

Stipendien myötä maksullisuus on Haaviston mukaan otettu hyvin vastaan.

-Osallistumismaksu järjestäjille on otettu yllättävänkin positiivisesti vastaan. Pienillä järjestöillä oli aluksi huoli siitä, miten he pystyvät osallistumaan tapahtumaan, mutta sen jälkeen kun stipendejä jaettiin hyvin kattavasti, niin kaikki ovat olleet tyytyväisiä, Haavisto sanoo.

Maanantaista perjantaihin kestävässä Suomi Areenassa on yli 170 eri tilaisuutta ja lähes tuhat puhujaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic