Uutiset

Suomi on ainoa EU-maa, jonka työttömyys ei vähentynyt vuoden aikana – paitsi yhdellä ryhmällä

Suomi on ainoa EU-maa, jossa työttömyys ei ole helpottunut viimeisen vuoden aikana, selviää Eurostatin maanantain tilastojulkistuksesta.

Suomen työttömyysaste oli elokuussa sama 8,7 kuin viime vuoden elokuussakin, kun koko EU:n tasolla laskettu työttömyysaste laski 8,5 prosentista 7,6 prosenttiin. Suomessa on siis yli prosenttiyksikön suurempi työttömyys kuin koko EU:ssa keskimäärin.

Suomi on myös harvoja EU-maita, joissa nuorisotyöttömyys lisääntyi hiukan vuoden takaisesta.

EU:n työttömyystilanne on nyt parempi kuin kertaakaan marraskuun 2008 jälkeen.

Eniten tilanne helpotti Kyproksella, Kreikassa ja Espanjassa. Etenkin viimeksi mainitut kärsivät yhä pahasta työttömyydestä, mutta kaikissa kolmessa maassa työttömyysaste laski yli kaksi prosenttiyksikköä viime vuodesta.

Euroopan paras työttömyystilanne on tilastojen mukaan Tsekissä ennen Saksaa. Eurostatin luvut ovat kausitasoitettuja.

Suomen muuta Eurooppaa kehnompi työllisyyskehitys selittynee sillä, että kansantalous on päässyt vasta viime aikoina mukaan talouskasvuun, joka on orastanut jo pitempään muualla maanosassa.

Akavan maanantaina julkaiseman työllisyyskatsauksen mukaan korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömyys laskee kuitenkin parhaillaan nopeasti.

Akavan mukaan elokuussa korkeakoulutettuja työttömiä oli 43 800, mikä oli 7 533 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Akavan mukaan kyseessä on kaikkien aikojen suurin vuoden aikana tapahtunut korkeakoulutettujen työttömien vähenemä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic