Uutiset

Suomi on ulkomailla asuvien mielestä maailman paras maa perhe-elämälle, mutta väki on juroa

Suomi on maailman paras maa kasvattaa lapsia, jos asiaa kysytään kotimaansa ulkopuolella asuvilta ihmisiltä ympäri maailman.

Torstaina julkaistuun Expat Insider 2017 tutkimukseen haastateltiin 12 519 ulkomailla asuvaa ja työskentelevää ihmistä, jotka kuuluivat 166:een eri kansallisuuteen ja jotka asuivat 188 maassa.

Haastateltavilta kysyttiin, miten tyytyväisiä he ovat eri asioihin uudessa asuinpaikassaan. Suomi sai perhe-elämää koskevasta kokonaisuudesta maailman parhaat pisteet.

Ulkomaalaiset arvostivat Suomen maailman ykköseksi lastenhoidon, koulutuksen laadun ja perheen hyvinvoinnin kategorioissa. Suomen menestystä näillä sektoreilla selittänee esimerkiksi kotimainen neuvolajärjestelmä. Lastenhoidon ja koulutuksen hinnassa Suomi ei yltänyt aivan ykkössijalle, vaan Ruotsi kiilasi ohi.

Kokonaisarviossa Suomi jäi sijalle 21. Sijoitusta laski etenkin se, miten vaikeaksi ulkomaalaiset kokivat Suomeen asettumisen. Suomen kieli koettiin vaikeaksi, ja harva ulkomaalainen kuvailee suomalaisia ystävällisiksi. Ulkomaalaiset pitävät Suomea myös kalliina maana asua.

Suomen kokonaissijoitusta nosti yleinen elämänlaatu. Ulkomaalaisten mielestä Suomi on maailman rauhallisin maa ja muutenkin turvallinen. Suomi sai myös kohtuullisen hyvät arviot työelämään liittyvistä kysymyksistä.

Yhteensä 65 maan kokonaisarvioinnin voitti Bahrain ja viimeiseksi jäi Kreikka.

Expat Insideria julkaisee saksalaistaustainen maailmanlaajuinen ulkomailla asuvien yhteisö InterNations.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic