Uutiset

Surmanluodin laukaissut yhdysvaltalaisnäyttelijä Alec Baldwin haastettiin oikeuteen kuvaajan tapaturmaisen kuoleman vuoksi

Tähden haastoi oikeuteen tuotannon valoteknikko, jonka mukaan kuvaajan kuolema oli laiminlyöntien seurausta. Haasteessa mainitaan lisäksi ainakin tuotannon asemestari ja apulaisohjaaja.
Yhdysvaltalaisnäyttelijä Alec Baldwin on haastettu oikeuteen kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemaan johtaneen ampumisen vuoksi. Lehtikuva// AFP Angela Weiss

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Alec Baldwin on haastettu oikeuteen kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemaan johtaneen ampumisen vuoksi.

Tapaturma sattui Rust-lännenelokuvan kuvauspaikalla kolmisen viikkoa sitten. Baldwin ampui tappavan laukauksen Hutchinsia kohti sen jälkeen, kun Baldwinille oli kerrottu, että hänen käyttämänsä ase oli turvallinen. Hutchinsin surmannut luoti haavoitti myös ohjaaja Dave Souzaa.

Baldwinin haastoi oikeuteen tuotannon valoteknikko, jonka mukaan kuvaajan kuolema oli laiminlyöntien seurausta. Losangelesilaiselle tuomioistuimelle jätetystä oikeushaasteesta kertoivat paikallista aikaa keskiviikkona valoteknikon asianajajat.

Laiminlyönteihin on valoteknikon mukaan syyllistynyt myös muita Baldwinin lisäksi. Oikeushaasteessa mainitaan Hollywood-tähden lisäksi ainakin aseista kuvauspaikalla vastannut nuori asemestari Hannah Gutierrez-Reed ja turma-aseen Baldwinille antanut apulaisohjaaja Dave Halls.

Haasteen mukaan ei ollut mitään syytä sille, että aseeseen oli päätynyt oikea luoti tai että kuvauspaikalla olisi yleensäkään missään kovia panoksia.

Asiakirjan mukaan valoteknikko oli tuntenut luodin lentävän hänen ohitseen. Hänen kerrotaan myös saaneen kasvoilleen muun muassa ruutia.

Baldwin, Halls ja Gutierrez-Reed eivät noudattaneet elokuvateollisuudessa käytettyjä aseiden käsittelyn periaatteita ja ”sallivat sen, että kovin panoksin ladatulla revolverilla tähdättiin ihmisiä kohti”, haasteessa kerrotaan.

Asemestarin asianajajat uskovat sabotaasiin

Baldwinin aseen ladannutta 24-vuotiasta asemestaria edustavat lakimiehet ovat aiemmin sanoneet, että ampumisen taustalla voisi olla ollut ”kuvausryhmän tyytymättömien jäsenten ilkivalta”. Osa elokuvan kameraryhmästä oli tiettävästi irtisanoutunut ampumista edeltävänä päivänä.

Keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa Gutierrez-Reedin asianajajat vakuuttivat jälleen, ettei asemestari tiennyt, mistä oikeat ammukset olivat tulleet.

Asemestarin lakimies Jason Bowles pyytää tiedotteessa täyttä tutkintaa, jossa selvitettäisiin muun muassa sitä, miten oikean luodin sisältäviä patruunoita päätyi paukkupanoslaatikkoon ja ”kuka ne sinne laittoi”.

–  Olemme vakuuttuneita siitä, että tämä oli sabotaasia ja Hannah on lavastettu. Uskomme, että tapahtumapaikkaa myös peukaloitiin ennen poliisin saapumista, juristit kertovat.

Bowlesin mukaan asemestari oli tavannut jälleen Santa Fen piirikunnan Sheriffin viraston edustajia ja tarjoutunut antamaan heille ”erittäin tärkeitä lisätietoja”.

Santa Fen piirisyyttäjä Mary Carmack-Altwies kumosi asianajajien väitteet keskiviikkona uutiskanava ABC Newsin haastattelussa.

–  Meillä ei ole mitään todisteita, hän kommentoi salaliitto- ja sabotaasiväitteitä kanavalle.

Uusimmat

Fingerpori

comic