Uutiset

Suru ja kynttilämeri valtasivat Porin – Sadat ihmiset saapuivat torille kunnioittamaan Olli Lindholmin muistoa

Yö-yhtyeen keulakuvan äkillinen poismeno hämmensi Porissa: "Ensin Matti (Nykänen) ja nyt sitten Olli". Muisteleminen jatkuu Iskelmä-gaalassa perjantaina.
Porin tori muuttui muusikko Olli Lindholmin muistoa kunnioittavaksi kynttilämereksi tiistaina illalla. Kuva: Veera Korhonen

Maanantain ja tiistain välisenä yönä sairauskohtaukseen menehtyneen porilaisen mediapersoonan, muusikon ja Yö-yhtyeen keulakuvan Olli Lindholmin muistoa kunnioitettiin myös tiistai-iltana koskettavassa tilaisuudessa Porin torilla.

Pori-rockin uranuurtajan muistoksi sytytettiin kynttilämeri Satakieli-lavan portailla kello 20.

Kynttilämeren puuhamiehenä toimi Patric Eloranta, jolle idea kynttilöin muistamisesta vain putkahti yhtäkkiä mieleen.

– Se vain pomppasi jostakin päähän. Pori on kuitenkin Ollin paikka ja hänellä on varmasti aivan erityinen sija sydämissä. Häntä arvostetaan ihan eri lailla täällä kuin missään muualla. Heitin vaan tällaisen idean someen ja mietin siinä sitä julkaistessani, että miten tämä mahdetaan ottaa vastaan, tuleekohan kukaan paikalle.

Ihmisiä saapui paikalle satoja. Kahdeksalta koko tori oli täyttynyt ihmisistä.

Polttarit Yö-teemalla

Tiistai-illan muistotilaisuus on tunteikas osoitus siitä, kuinka tärkeitä Olli Lindholm ja hänen musiikkinsa ovat ennen kaikkea porilaisille. Lindholm tunnettiin myös suurena Patasydämenä, mikä näkyi ihmisten pukeutumisessa.

Ihmisten silmissä näkyi surua ja kyyneleitä ja tunnelma oli käsin kosketeltava. Muutama haastateltava purskahti itkuun jo ennen ensimmäistäkään kysymystä.

Surun lisäksi ilmassa oli kuitenkin myös lämmintä yhteisöllisyyden tuntua. Kunnioitus Olli Lindholmia ja hänen musiikkiuraansa kohtaan nousi esiin jokaisessa haastattelussa.

Paikalla oli tiistai-iltana monia Olli Lindholmin tosifaneja. Yksi näistä on Miia Ruusulaakso. Hän kuuli uutisen idolinsa poismenosta töissä ruokatunnilla.

– Ollin musiikki on vaikuttanut minuun monissa elämäni vaiheissa. Yksi hienoimmista tähän liittyvistä muistoistani ovat polttarini muutaman vuoden takaa. Koko polttariohjelma oli täynnä Yö-yhtyeeseen liittyviä juttuja. Kymmenen vuoden ajan olen ollut yhtyeen todellinen fani.

– Minulle rakkain kappale on ehdottomasti Pettävällä jäällä. Se oli kymmenen vuotta sitten ratkaiseva biisi elämässäni silloisessa tilanteessa. Sain siitä valtavasti voimaa.

Gaalaan muistoa kunnioittamaan

Paikalle olivat saapuneet myös Mari Wingström ja Sinja Sistonen. Heidän reaktionsa Lindholmin yllättävään poismenoon oli hämmentynyt, koska heidän käsityksensä mukaan Olli oli hyvässä fyysisessä kunnossa.

– Oli kauheaa kuulla kuolinuutinen. Ensin Matti (Nykänen) ja nyt sitten Olli. He kuolivat ajallisesti lähekkäin ja olivat vielä kovin saman ikäisiäkin.

Torille olivat saapuneet myös Ida-Sofia ja Minna-Mari Suomalainen. Heidän oli tarkoitus mennä katsomaan Olli Lindholmia tämän viikon perjantaina Iskelmä-gaalaan.

– Olemme pitkään odottaneet, että perjantain Iskelmä-gaalassa näemme ja kuulemme Ollin. Se jäi haaveeksi, mutta menemme paikalle kunnioittamaan Ollin muistoa.

Uusimmat

Fingerpori

comic