Uutiset

Surutyö alkoi Brysselissä – Kynttilöitä ja kukkia tuodaan muistopaikalle

Brysselissä muistetaan eilisten terrori-iskujen uhreja ja heidän omaisiaan. Yksi muistotilaisuuksista järjestettiin Brysselin ydinkeskustassa, kuuluisan Bourse-pörssitalon edustalla keskiviikkona kello 10.30 Suomen aikaa.

Paikan päällä oleva Lännen Median toimittaja Johanna Juupaluoma sanoo, että tunnelma muistopaikalla on surumielinen.

– Ihmiset itkevät, halailevat ja tuovat kynttilöitä ja kukkia paikalle.

Muistopaikalla ei ole varsinaista ryntäystä, sillä Juupaluoman mukaan suurin osa paikalla olevasti henkilöistä on median edustajia. Paikalle kulkee satunnaisesti ihmisiä.

Paikalla kävi myös 21-vuotias Kristina Vlajkovic, joka työskenteli vielä muutama kuukausi sitten lentokentällä, jonne tiistaina iskettiin. Hänellä ei ole tietoa, onko kukaan entisistä työkavereista loukkaantunut.

Vlajkovic kertoo olleensa eilen aamulla matkalla metrolle, täysin tietämättömänä pommi-iskuista. Lopulta hänen vanhempansa olivat tulleet hakemaan häntä autolla kotiin.

– Hän oli hyvin järkyttynyt siitä, että tällaista tapahtuu kauniissa ja rauhalliseksi mielletyssä Brysselissä. Hän pelkää, etteivät ihmiset enää uskalla tulla tänne, Juupaluoma kertoo.

Muistopaikalla kävi myös Britanniasta kotoisin oleva Ashley, joka oli matkassa Cindy-tyttärensä kanssa. He asuvat Espanjan Barcelonassa, jonne heidän oli tarkoitus lähteä jo tiistaina. Iskut kuitenkin sulkivat lentoliikenteen. Perhe elättelee toiveita, että he pääsisivät jo tänään lentämään takaisin kotiin.

– He olivat käymässä täällä Brysselissä Ashleyn äidin veljen luona, jolle on syntynyt lapsi. Ashley sanoi, ettei hän ole kaikesta huolimatta huolissaan sukulaistensa tulevaisuudesta Brysselissä, Juupaluoma kertoo.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti