Uutiset

Suurilla pankeilla ei vielä tarkkoja speksejä viikonlopputyön lisääntymisestä

Rahoitusalalle syntyi viikonloppuna sopu, joka käsittelee myös viikonlopputöiden tekemistä.

Suomessa toimivista suurista pankeista Nordealla ei vielä tarkkaan tiedetä, miten tämä tulee käytännössä vaikuttamaan, kertoo konsernijohtaja Casper von Koskull.

-Trendi asiakkaiden keskuudessa on ollut halu ja tarve helppokäyttöisyyteen, missä ja milloin tahansa. Siihen vastaamme, ensimmäisessä vaiheessa ehkä lisäämällä lauantaiaukioloa. Paikallisella sopimuksella sovitaan sitten viikonlopputyön pelisäännöistä, kuten miten sunnuntaiden kanssa toimitaan. Haluamme etsiä Nordeaan sopivat viikonlopputyön ratkaisut yhdessä henkilöstön edustajien kanssa ja edetä uusiin käytäntöihin pikkuhiljaa.

Von Koskullin mukaan kyse on pääosin digipalveluista, mutta myöskään konttoreiden aukioloaikojen lisäämistä ei ole suljettu pois.

Kuluttajatottumukset ovat muuttuneet varsin nopeasti, toteaa Danske Bankin Suomen henkilöasiakkaista vastaava johtaja Kenneth Kaarnimo.

-Lainoihin ja sijoituksiin liittyviä asiantuntijapalveluita halutaan aika paljon viikonloppuisin, koska silloin ihmisillä on aikaa.

Kaarnimon mukaan viikonlopputyön yksityiskohdista aletaan nyt neuvotella.

Myös OP Ryhmässä ollaan keskusteluissa vielä alkuvaiheessa.

-Palvelemme verkossa, sosiaalisessa mediassa ja puhelimitse jo nyt lauantaisin. Katsotaan, minkälainen tarve konttoreissa olisi laajentaa palveluaikoja. Olisivatko kyseessä esimerkiksi ajanvaraukset? Toki puhelinpalvelut, chat sekä verkkopalvelut jatkuisivat, arvioi henkilöstöjohtaja Outi Taivainen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic