Uutiset

Suurlähettiläs antoi vastineensa häirintäepäilyistä – asiasta päätöksiä ensi viikolla

Suomen Ruotsin-suurlähettiläs Jarmo Viinanen on antanut ulkoministeriölle vastineensa raportista, joka liittyy häneen kohdistuneisiin häirintäepäilyihin. Kyse on sisäisestä selvityksestä, joka on vireillä ministeriössä epäilyjen takia.

Iltalehti uutisoi heinäkuussa, että ulkoministeriö tutkii suurlähettiläs Viinaseen kohdistuneita seksuaalisen häirinnän epäilyjä. Lehden tietojen mukaan ainakin yksi suurlähettilään naispuolisista alaisista on eronnut alkuvuodesta tehtävästään. Viinasen epäillään ahdistelleen edustustehtäviensä aikana myös lähetystön vieraita. Epäilyt tulivat esiin lähetystön työhyvinvointikyselyssä.

Ulkoministeriön alivaltiosihteeri Pirkko Hämäläinen kertoo, että ministeriön virkamiesjohto käsittelee asiaa ja tekee siitä johtopäätöksiä ensi viikolla. Sen jälkeen ulkoministeri Timo Soini (ps.) päättää jatkotoimenpiteistä.

Jarmo Viinanen ei halunnut kommentoida vastineensa sisältöä Lännen Medialle. Sähköpostitse tavoitettu Viinanen sen sijaan kiistää, että häntä epäiltäisiin seksuaalisesta häirinnästä. Viinanen ei kuitenkaan tarkenna, mistä asiasta häntä hänen nähdäkseen epäillään eikä halua kommentoida asiaa enempää sen keskeneräisyyden vuoksi.

Timo Soini tapaa Tukholmassa Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmin 17. elokuuta. Heinäkuussa Soini totesi toimittajille Porin Suomi-Areenassa, että hän toivoo tapauksen olevan käsitelty ministeritapaamiseen mennessä.

Alivaltiosihteeri Hämäläisen mukaan Viinasen vastine tuli ministeriöön ”hyvissä ajoin” heinäkuussa. Ministeriössä asian käsittely on siirtynyt ensi viikkoon lomien takia. Hämäläinen ei halua kommentoida raportin johtopäätöksiä tai mahdollisia toimenpiteitä tässä vaiheessa.

Laura Myllymäki

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti