Uutiset

Suviseurojen ruokahuolto on jättioperaatio: Lämmintä ruokaa 140 000 kiloa, yhtä monta pitsaa ja salaattiannoksiakin 26 000 kappaletta. Keiton ja spagettiannoksen liha on kotimaista, salaatin broileri tulee EU:sta.

Muhoksen Suviseuroilla ei vielä torstai-iltana seisottu pitkissä pitsajonoissa. Tilanne on toinen perjantaina ja lauantaina, kun suurin osa seuraväestä on paikalla.
Muhoksen Suviseuroilla ei vielä torstai-iltana seisottu pitkissä pitsajonoissa. Tilanne on toinen perjantaina ja lauantaina, kun suurin osa seuraväestä on paikalla.

Muhoksella viikonloppuna järjestettävät vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen Suviseurat ovat myös jättimäinen ruokahuolto-operaatio.

Arvioidulle yli 80 000 seuravieraalle on varattu lämmintä keittoa 140 000 kiloa, kahvia 32 000 litraa, pitsaa 140 000 kappaletta, makkaroita 78 000 ja jäätelöä peräti 400 000 kappaletta.

Suviseurojen ravintolatoimikunnan puheenjohtajan Anne Lampelan mukaan Suviseurojen ruokatarjonnassa pyritään mahdollisimman suureen kotimaisuuteen.

Esimerkiksi maito ja iso osa maitotuotteista ovat kotimaisia, samoin lihakeiton naudanliha, spagettibolognesen jauheliha ja kinkku-ananas-metwurstipitsan sianlihavalmiste. Makkaroissa on käytetty vain Suomessa tuotettua lihaa.

– Lähiruuasta esimerkiksi käy kahvitarjoilumme Vaalan juustolan leipäjuusto, Lampela mainitsee.

Broilerin alkuperä ihmetyttää

Toisessa suuressa kesätapahtumassa, suunnistuksen Jukolan viestissä kesäkuun puolivälissä kohistiin siellä tarjotusta liettualaisesta broilerista.

Suviseurojen salaattiannosten broilerin alkuperäksi ilmoitetaan EU. Salaatit tulevat seura-alueelle valmistajalta valmiina pakkauksina.

Suomen broileryhdistyksen puheenjohtaja Mika Puotunen ihmettelee ulkomaisen broilerinlihan käyttöä yleisötapahtumien tarjoilussa.

– Suomalaiselle tuotannolle pystytään ainakin takamaan 100-prosenttinen laatu.

Puotunen ei ota kantaa yksittäisiin tapahtumiin ja niiden hankintoihin, mutta hänen mukaansa hinta painaa usein eniten vaakakupissa, kun tapahtumatarjoilujen hankintoja tehdään.

– Kotimaisen broilerin saatavuus riittää kyllä kattamaan kotimaisen kysynnän, hän vakuuttaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic