Uutiset

Sydsvenskan: Junan matkustajat ja konduktööri saattoivat pelastaa lapsen hyväksikäyttäjältä Etelä-Ruotsissa

Junan matkustajat ja valpas konduktööri saattoivat pelastaa lapsen hyväksikäyttäjän kynsistä Etelä-Ruotsissa, kertoi sanomalehti Sydsvenskan keskiviikkona.

Lehden mukaan useat matkustajat kiinnittivät lauantai-iltana Malmöstä Helsingborgiin matkalla olleessa junassa huomiota mieheen ja noin seitsemänvuotiaaseen poikaan, joka itki ja vaikutti hätääntyneeltä.

Matkustajat ottivat yhteyttä konduktööriin, joka meni keskustelemaan pojan ja miehen kanssa. Kun naiskonduktööri kysyi pojalta, miksi hän on surullinen, tämä vastasi haluavansa äitinsä luo. Kun konduktööri kysyi, kuka hänen seurassaan oleva mies on, poika oli vain pudistanut päätään.

Sydsvenskanin haastatteleman konduktöörin mielestä mies näytti oudolta: hän oli likainen ja käytti aurinkolaseja, vaikka ilta oli jo pitkällä.

Konduktööri yritti soittaa pojan puhelimella tämän kotiin, mutta se ei onnistunut. Sen jälkeen hän pohti kollegoidensa kanssa mitä tehdä. Kun juna pysähtyi Landskronassa, konduktööri huomasi ikkunasta, että mies poistui junasta pitäen itkevää poikaa kädestä.

Konduktööri juoksi perään, huusi miestä pysähtymään ja päästämään pojasta irti, ja otti itse poikaa kädestä kiinni, kunnes paikalle kutsuttu poliisi saapui.

Poliisi kertoi myöhemmin, että noin 40-vuotias mies on pidätetty epäiltynä lapsipornorikoksista ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jonka epäillään tapahtuneen miehen asunnossa Landskronassa viime joulukuussa. Sydsvenskanin haastatteleman syyttäjän mukaan rikosten jäljille ei olisi päästy ilman neuvokasta konduktööriä.

Syyttäjä ei suostunut kertomaan Sydsvenskanille tunsivatko poika ja mies toisensa entuudestaan, tai missä poika asuu. Miestä ei lehden mukaan epäillä ihmisryöstöstä. Hänet vangittiin keskiviikkona Lundin käräjäoikeudessa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic