Uutiset

Syyte: Mies uhkasi laittomasti sisäministeri Maria Ohisaloa sosiaalisen median viesteissä – epäilty vangittuna

Vuonna 1990 syntynyt mies on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoo antaneensa sosiaalisen median uhkauksista lausunnon poliisille. Kuva: Arttu Laitala
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoo antaneensa sosiaalisen median uhkauksista lausunnon poliisille. Kuva: Arttu Laitala

Syyttäjä on nostanut syytteen laittomasta uhkauksesta, joka on kohdistettu sisäministeri Maria Ohisaloon (vihr). Asiassa on kyse sosiaalisessa mediassa julkaistuista viesteistä. Syyttäjälaitos kertoo asiasta tiedotteessaan.

Syyte on nostettu vuonna 1990 syntynyttä miestä vastaan. Epäilty on vangittuna. Esitutkinnassa hän on kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Haastehakemus toimitettiin Helsingin käräjäoikeuteen keskiviikkona. Haastehakemus tulee julkiseksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Asian pääkäsittely pidetään Helsingin käräjäoikeudessa kahden viikon päästä 17. marraskuuta.

Syyttäjälaitos ei tiedota asiasta enempää tässä vaiheessa. Myös sisäministeri Ohisalo kirjoittaa Twitterissä, että hän ei kommentoi asiaa enempää tässä kohtaa.

Ohisalo kertoo, että poliisi on kirjannut uhkauksista rikosilmoituksen ja että hän on antanut poliisille asiasta lausunnon.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”fi” dir=”ltr”>Olen saanut uhkauksia, joista poliisi on kirjannut rikosilmoituksen. Olen antanut poliisille asiasta lausunnon. Nyt syyttäjä on nostanut syytteen laittomasta uhkauksesta. Asiaa käsitellään 17.11. Helsingin käräjäoikeudessa. <br><br>En kommentoi asiaa enempää tässä kohtaa.</p>&mdash; Maria Ohisalo (@MariaOhisalo) <a href=”https://twitter.com/MariaOhisalo/status/1323902904164646912?ref_src=twsrc%5Etfw”>November 4, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Uusimmat

Fingerpori

comic