Uutiset

Syyttäjä: Aarnio oli poliisijohdon sokea piste

Ex-poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoo esittäneensä, että oikeudenkäyntiä olisi pilkottu pienempiin osiin.
Ex-poliisiylijohtaja Mikko Paatero joutui median piirittämäksi Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina.

Poliisijohdon virkarikosepäilyjen käsittely jatkui keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa syyttäjän asiaesittelyllä. Vuorossa oli virkamiesten henkilökohtaisen vastuun tarkentaminen.

– Vaikka faktat ongelmista ovat olleet tiedossa, jostakin syystä Jari Aarnio on saanut toimia ilman valvontaa ja puuttumista yli kymmenen vuotta, syyttäjä Harri Tiesmaa kuvaili tuomioistuimelle.

Syyttäjä korostaa, että rikosepäilyt koskevat vain Aarnion johtaman Helsingin huumepoliisin tietolähdetoimintaa.

– En tarkoita, että virkamiehet olisivat olleet laiskoja tai jättäneet valvomatta ja puuttumatta kaikkiin muihinkin asioihin, Tiesmaa sanoi.

– Ongelma oli tällä yhdellä osa-alueella. Aarnio oli jostakin syystä poikkeus.

Ex-poliisiylijohtaja
Mikko Paatero pudisti päätään epäuskoisena oikeussalissa kuullessaan väitteen, että hän olisi lellinyt Aarniota tämän hyvän tuloksen johdosta. Paatero kommentoi asiaa Lännen Medialle.

– Koko 45 vuoden virkaurani aikana olen tavannut Aarnion vain muutaman kerran. Yksikön tuloksen seuraaminen ei ole ylijohdon lähestymistapa ollenkaan, sitä seurataan laitostasolla, Paatero totesi.

Keskiviikkona oikeudessa olivat paikalla kaikki muut paitsi Aarnio. Entisillä ja nykyisillä poliisimiehillä on pitkä taival edessään, sillä oikeus on arvioinut jutun käsittelyn kestävän ensi huhtikuulle saakka.

Paatero kritisoi syyttäjän päätöstä paisuttaa juttua niin, että yksittäinen virkamies joutuu odottamaan oman asiansa ratkaisua reilusti yli puoli vuotta.

– Esitimme, että ensin olisi käsitelty tietolähteiden rekisteröinti ja se, rikottiinko siinä lakia. Tämän jälkeen olisi katsottu, mitä se tarkoittaa valvonnan kannalta, ensin laitoksen ja sitten Poliisihallituksen osalta, Paatero kuvaili Lännen Medialle.

Tämä olisi keventänyt jutun käsittelyä. Lisäksi virkamiesten odotusaika itseä koskevan ratkaisun saamisessa olisi lyhentynyt merkittävästi.

Virkarikosoikeudenkäynti jatkuu ensi viikolla. Silloin puheenvuoro siirtyy puolustukselle.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti