Uutiset

Syyttäjä ei hae muutosta käräjäoikeuden päätökseen, joka on nyt lainvoimainen: Aamulehden päätoimittajan rekrytoinnissa ei ollut työsyrjintää

Pirkanmaan käräjäoikeuden joulukuussa tehdyt päätökset ovat nyt lainvoimaisia sekä Alma Media Oyj:n toimitusjohtaja Kai Telanteen että henkilöstöjohtaja Virpi Juvosen osalta.
Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne ja henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen olivat Pirkanmaan käräjäoikeudessa joulukuun alussa. Kuva: TONI REPO/AAMULEHTI
Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne ja henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen olivat Pirkanmaan käräjäoikeudessa joulukuun alussa. Kuva: TONI REPO/AAMULEHTI

Pirkanmaan käräjäoikeuden päätös, jonka mukaan Aamulehden päätoimittajan rekrytoinnissa ei tapahtunut työsyrjintää, on nyt lainvoimainen.

Sisä-Suomen syyttäjä ilmoitti tiistaina, ettei se hae muutosta Pirkanmaan käräjäoikeuden joulukuun alussa tekemään ratkaisuun.

Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi 5.12.2019 Alma Media Oyj:n toimitusjohtaja Kai Telannetta ja henkilöstöjohtaja Virpi Juvosta vastaan nostetut syytteet työsyrjinnästä. Heitä syytettiin työsyrjinnästä liittyen Aamulehden päätoimittajan valintaan vuonna 2017.

Käräjäoikeuden päätökset ovat nyt lainvoimaisia kummankin henkilön osalta. Syyttäjän valituksen olisi pitänyt olla Pirkanmaan käräjäoikeudessa viimeistään tiistaina 7. tammikuuta.

Syrjinnän epäiltiin kohdistuneen valintaprosessissa mukana olleeseen Päivi Anttikoskeen, joka työskentelee nykyisin valtioneuvoston viestintäjohtajana. Aikaisemmin hän toimi Helsingin Sanomien päätoimittajana.

Pirkanmaan käräjäoikeuden joulukuisen tuomion mukaan vastaajat eivät asettaneet Anttikoskea syyttäjän esittämällä tavalla epäedulliseen asemaan sukupuolen takia.

Käräjäoikeus katsoi, että Telanne oli työhaastattelussa kommentoinut syytteessä kuvatulla tavalla Anttikosken perhesuhteita ja lapsen pärjäämistä ilman äitiä. Käräjäoikeus piti Telanteen kommenttia työhaastattelussa ajattelemattomana ja täysin epäasiallisena.

Käräjäoikeus katsoi kuitenkin, ettei ollut näyttöä, että Anttikoski olisi pudotettu valintaprosessista perhesuhteiden tai asuinpaikan takia. Anttikoski pudotettiin pois päätoimittajan valinnasta sen vuoksi, ettei hän ollut ollut valitsijoiden mielestä tehtävään paras henkilö, käräjäoikeus arvioi.

Poliisi aloitti esitutkinnan asiassa vuonna 2018, kun Suomen Kuvalehti uutisoi päätoimittajavalinnasta. Jutussa kerrottiin, että Anttikosken valinta päätoimittajaksi kariutui perhesyiden vuoksi.

Vuonna 2015 korkein oikeus tuomitsi Telanteen työsyrjinnästä sakkorangaistukseen liittyen Lapin Kansan päätoimittajaksi vuonna 2008 valitun Johanna Korhosen työsuhteen perumiseen, kun Telanne sai tietää Korhosen puolison olevan nainen.

Uusimmat

Fingerpori

comic