Uutiset

Syyttäjät rusikoivat Jari Aarnion suuria käteisvaroja loppulausunnossaan – pihapiilon tonnien selitys ei ole heistä uskottava

Syyttäjät tyrmäsivät Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion selitykset tämän suurille käteisvaroille loppulausunnoissaan hovioikeudessa tiistaina.

Syyttäjät kävivät tiistaina kohta kohdalta väitteitä, jotka heidän mukaansa tukivat väitettä, että Aarnio olisi syyllistynyt törkeisiin huumausainerikoksiin. Yhtenä Aarnion syyllisyyttä tukevana väitteenä on pidetty sitä, että Aarniolla on vuosina 2005–2013 ollut käytössään poikkeuksellisen suuria käteismääriä, syyttäjän mukaan kaikkiaan vajaat 525 000 euroa.

Aarnio perustellut käteisvaroja sillä, että hän olisi useita vuosia sitten saanut rahasta noin 447 000 euroa sittemmin jo menehtyneeltä liikemieheltä vastineena turvapalveluista, joita Aarnio olisi liikemiehelle antanut. Puolustus on myös esittänyt henkilötodistajia Aarnion käteisväitteen tueksi. Liikemies on kuollut 2002.

Valtionsyyttäjä Mikko Männikkö ei kuitenkaan pidä puolustuksen väitettä uskottavana. Syyttäjien mielestä oikeudessa kuullut todistajat ovat olleet lähellä Aarniota, ja siten heidän kertomusten luotettavuus on tavallista matalampi.

Ämpäristä liki 65 000 euroa

Syyttäjä Männikkö palasi myös vajaan 65 000 euron rahakätköön, joka löydettiin Aarnion Porvoon-asunnon pihalle tehdyn kotietsinnän yhteydessä.

Keskusrikospoliisi löysi rahakätkön sen jälkeen, kun Aarnio oli tutkintavankeudessa neuvonut välikäden kautta vaimoaan levittämään talon pihalle kuorikatetta.

Aarnio on puolustautunut sillä, että rahakätkö olisi ollut rikollisten tekemä lavastus. Männikkö kuitenkin totesi, että silloin rikollisten olisi täytynyt tietää poliisin tekemistä kotietsinnöistä ja niiden tuloksista.

Syyttäjien mielestä Aarnion rahat todistavat, että niin sanottu Pasilan mies olisi huumerikollinen. Syyttäjien mukaan Aarnio on Pasilan mies, joka on järjestellyt 2010-luvulla kilokaupalla hasista Suomeen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aarnion 10 vuodeksi vankeuteen joulukuussa 2016 törkeistä huumausainerikoksista. Aarnion puolustus pääsee esittämään oman loppulausuntonsa tämän viikon torstaina. Hovioikeuskäsittely päättyy ensi viikolla. Se on kaikkiaan kestänyt yhdeksän kuukautta.

Kihlakunnansyyttäjä Pihla Keto-Huovinen uskoo, että jutun käsittely saa vielä jatkoa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic