Uutiset

Taas aseisku Yhdysvalloissa – mies ampui kaksi naista hyökkäyksessä joogastudioon Floridassa

Lisäksi neljä ehti loukkaantua, ennen kuin studion jäsenet kävivät vastahyökkäykseen ja mies tappoi itsensä. Kaupungin väkivaltatilastot ovat olleet tiistaina käytävien välivaalien puheenaihe.
Väkivalta on ollut välivaalien puheenaiheena Tallahasseessa Yhdysvalloissa jo ennen perjantaista iskua. Demokraattien kuvernööriehdokas Andrew Gillum ja republikaanien Ron DeSantis käyvät kiivasta kamppailua.

Kaksi naista kuoli ja neljä muuta henkilöä loukkaantui joogastudioon tehdyssä hyökkäyksessä Tallahasseessa Yhdysvalloissa paikallista aikaa perjantaina iltapäivällä.

Ampuja surmasi itsensä sen jälkeen, kun joogastudiossa olleet ihmiset olivat lähteneet vastarintaan.

– On viitteitä siitä, että useat ihmiset eivät ainoastaan tapelleet hyökkääjää vastaan vaan yrittivät myös pelastaa toisia ihmisiä, poliisipäällikkö Michael DeLeo kertoi paikan päällä.

Hänen mukaansa näyttää siltä, että asemies toimi yksin, eikä tilanteesta ollut uhkaa Tallahasseessa laajemmin.

Ampujan motiivia selvitellään.

Lähistöllä olleet kertoivat kuulleensa joogastudiosta kuusi tai seitsemän laukausta. Studiossa olijat olivat paenneet iskua paljain jaloin.

Väkivalta ja välivaalit

Floridan osavaltion pääkaupungin Tallahasseen pormestari Andrew Gillum on myös demokraattien kuvernööriehdokas tulevan tiistain välivaaleissa.

– Mikään aseellinen väkivalta ei ole hyväksyttävä, hän tviittasi välikohtauksen jälkeen.

Kaupungin henkirikosten määrä on ollut vaalikeskustelujen kuuma peruna jo ennen tätä tragediaa.

Gillumin republikaani vastaehdokas Ron DeSantis on syyttänyt Gillumia heikoksi johtajaksi suhteessa rikollisuuden kitkemiseen.

Yhdysvalloissa on koettu tänä syksynä monia ampumavälikohtauksia.

Kolme ihmistä kuoli ampumisessa videopeliturnauksessa Pohjois-Floridan Jacksonvillessä elokuun lopussa. Poliisin mukaan epäilty oli yksi pelaajista.

Kolme kuoli myös Marylandissa syyskuussa, kun ampuja avasi tulen Rite Aid -apteekkifirman logistiikka- ja jakelukeskuksessa, jossa työskenteli noin 1 000 ihmistä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti