Uutiset

Taifuuni Haishen johtanut laajoihin evakuointeihin Japanissa – Viranomaiset varoittavat rankkasateista ja voimakkaasta tuulesta

Taifuuni on katkaissut sähköt yli 3000 kodista Okinawalla ja yli 8000 kotitaloudesta Amamioshimassa, kertoo kansallinen mediayhtiö NHK.
Korkeat aallot iskivät Seogwipon kaupungin edustalle Etelä-Korean Jejun saarelle sunnuntaina. Kuva: epa08650042
Korkeat aallot iskivät Seogwipon kaupungin edustalle Etelä-Korean Jejun saarelle sunnuntaina. Kuva: epa08650042

Taifuuni Haishen lähestyy parhaillaan eteläistä Japania. Viranomaiset ovat varoittaneen mahdollisista rankkasateista, voimakkaasta tuulesta ja nousuvedestä. Uutistoimisto Reutersin mukaan yli 100 000 kotitaloutta on määrätty evakuoitavaksi Okinawan, Kagoshiman, Kumamoton ja Nagasakin alueilla.

Taifuuni on katkaissut sähköt yli 3000 kodista Okinawalla ja yli 8000 kotitaloudesta Amamioshimassa, kertoo kansallinen mediayhtiö NHK. Lisäksi kaksi ihmistä on loukkaantunut. Lentoyhtiöt ovat peruuttaneet yli 500 Okinawasta ja Etelä-Japanista lähtevää lentoa.

Ennen Haishenia taifuuni Maysakia iski torstaina Korean niemimaalle, jossa ainakin kaksi ihmistä kuoli ja tuhansista talouksista katkesi sähköt.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Toyota on keskeyttänyt väliaikaisesti kolmen tehtaan toiminnan Kyushussa taifuunin takia. Canon ja Mitsubishi ovat suunnittelemassa vastaavia toimenpiteitä tehtailleen.

Yli 200 000 asukkaan Kyushin alueella on kehotettu hakeutumaan turvallisempaan paikkaan. Taifuunia on kuvailtu erittäin voimakkaaksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic