Uutiset

"Tällainen tapahtuma pysäyttää kaikki" - Porvoossa selvitellään toisenkin kriisinumeron käyttöönottoa

Kolmevuotiaan lapsen kuolemaan johtanut puukotus leikkipuistossa järkyttää syvästi Porvoossa.

-On epäuskoinen tilanne, että tällaista tapahtuu arjessa. Tämä pysäyttää kaikki, kun kyseessä on vielä pieni lapsi, Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula sanoo Lännen Medialle.

Hän esittää syvän osanottonsa uhrin omaisille.

Puukotus tapahtui Porvoon keskustassa Lyseon leikkipuistossa maanantaina aamukahdeksan aikaan ja Itä-Uudenmaan poliisi epäilee tekoon syylliseksi lapsen isää.

Itä-Uudenmaan sosiaalipäivystys tarjoaa akuuttia kriisi- ja keskusteluapua tapauksen vuoksi. Kriisipäivystyksen numero on nostettu näkyvästi esille Porvoon kaupungin verkkosivuilla.

Porvoon kaupungin lapsi- ja perhepalvelujen johtajan Maria Anderssonin mukaan parhaillaan selvitellään, tarvitaanko myös toinen numero, johon ihmiset voivat tarvittaessa soittaa.

Itä-Uudenmaan sosiaalipäivystyksen henkilöstö on tarjonnut aamulla kriisiapua tapahtuman silminnäkijöille. Myös läheisten koulujen oppilaille ja henkilöstölle tarjotaan keskusteluapua tragedian läpikäyntiin.

Kaupunginjohtaja Ujula vakuuttaa, että kaikkia niitä, jotka ovat mahdollisesti olleet tapauksen silminnäkijöitä, pyritään tukemaan monin keinoin.

-Annamme apua kaikilla niillä resursseilla, jotka meillä on käytettävissämme, hän sanoo.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti