Uutiset

Talouselämä: Noin 70 suurituloisen verotietoja ei anneta suoraan medialle

Yli 100  000 euroa tienanneet suomalaiset ovat pystyneet tänä vuonna ensi kertaa estämään tietojensa luovuttamisen "henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen liittyvällä perusteella". Arkistokuva

Noin 70 suurituloisen suomalaisen viime vuoden verotietoja ei luovuteta suoraan medialle, kertoo Talouselämä. Syynä on se, että suurituloiset ovat vastustaneet tietojensa luovuttamista ja Verohallinto on tämän hyväksynyt. Talouselämän mukaan hakemuksia on vielä käsiteltävänä.

Yli 100  000 euroa tienanneet suomalaiset ovat pystyneet tänä vuonna ensi kertaa estämään tietojensa luovuttamisen ”henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen liittyvällä perusteella”. Muutoksen takana on EU:n yleinen tietosuoja-asetus.

Pienempiä verotietoja Verohallinto ei toimita suoraan medialle. Kaikki verotustiedot ovat yhä julkisia ja etsittävissä verotoimistosta. Osa tuntemattomammista nimistä voi kuitenkin jäädä löytymättä.

Hakemus tietojen luovuttamisen estämiseksi piti jättää tämän viikon maanantaina. Viime vuoden verotiedot julkaistaan ensi viikon maanantaina.

Uutissuomalainen kertoi kaksi viikkoa aiemmin, että silloin vain viisi hyvätuloista oli pyytänyt verotietojensa luovuttamisen estämistä.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic