Uutiset

Tältä näyttää fitness-kilpailijan juhannusmenu – kanafileet vaa'alle ja virvokkeeksi kaloritonta limonadia

Grillaaminen ja saunominen kuuluvat fitness-kilpailija Iida Ali-Rantalankin juhannussuunnitelmiin. Hän vain punnitsee lihat ensin ja nauttii saunajuomaksi kaloritonta limonadia.

-Uusi suosikkijuomani on limen makuinen Pepsi Max, niin juon sitten sitä ja paljon vettä, hän naurahtaa.

Ali-Rantala osallistuu bikini fitnessin SM-kisoihin lokakuussa ja aloitti sitä varten dieetin jo pari viikkoa ennen juhannusta. Niinpä juhannusviikonlopunkaan illalliset eivät poikkea arjesta. Grilliin hän laittaa tirisemään noin 130 grammaa kanan rintafileetä, maissia ja kesäkurpitsaa.

-Hyvät mausteet vain päälle, niin kyllä kelpaa, hän toteaa reippaasti.

Lisukkeeksi on salaattia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa – ilman salaatinkastiketta tai öljyjä.

Lenkille ja salille joka päivä

Bikini fitnessin huippukuntoon tähtäävä nainen viettää rauhallisen juhannuksen ystäviensä kanssa kotonaan Seinäjoella. Ystäväpiiristä löytyy muutama muukin, joita ei ainakaan tänä juhannuksena rankka juhlinta kiinnosta.

Ali-Rantalan ohjelmaan kuuluu myös juhannusviikonloppuna kaksi harjoitusta joka päivä: lenkki ja sali. Juuri sairaana ollut Ali-Rantala haluaa kiriä kiinni väliin jääneet harjoitukset. Lenkille mukaan lähtee ainakin Jekku-koira, ja tänä vuonna salillekin löytyy seuraa.

-Nyt poikkeuksellisesti sattuu olemaan yksi kaveri, joka on juhannuksenakin kiinnostunut tulemaan salille kanssani, Ali-Rantala iloitsee.

Ruokavaliosta lipsahtaminen sekoittaisi elimistön

Motivoituneelle urheilijalle juhannus ei ole kiusaus. Tavoite mielessä herkuista on helppo pysyä erossa. Ali-Rantala myöntää kuitenkin kisoihin valmistautumisen vaikuttavan muuten kesän menoihin.

-Kesällä ihmiset ovat niin paljon menevämpiä, kun on paljon kaikkia festivaaleja. Niistä joudun itse vähän karsimaan, että aivan joka juhliin ei tule lähdettyä.

25-vuotias Ali-Rantala on osallistunut kisoihin kahdesti, ja myös viime juhannus kului dieetillä. Hän kilpailee alle 169-senttimetristen luokassa.

Dieetistä poikkeaminen tuhdisti syömällä ja alkoholia juomalla palauttaisi Ali-Rantalan dieetin alkupisteeseen, ja sitä hän ei edes harkitse tekevänsä.

-Kyllähän se pistäisi koko homman alusta. Kroppa menisi sekaisin, kun tähän asti olen syönyt niin puhtaasti, Ali-Rantala miettii.

Annoskokoa ja aterioiden määrää vähennetään kisoja kohti vähän kerrallaan. Tähän mennessä dieetti ei ole tuottanut vaikeuksia muuten kuin aterioiden lukumäärän kannalta. Ali-Rantala syö kuusi kertaa päivässä.

-Välillä on hankala mahduttaa ateriat yhteen päivään, kun niitä on niin monta, myyjänä työskentelevä Ali-Rantala kertoo.

Iida Ali-Rantalan päivän kuusi ateriaa

Ateria 1. Riisipuuroa, marjoja, mehukeittoa, proteiinia ja banaani.
Ateria 2. Broileria, riisiä ja salaattia.
Ateria 3. Riisipuuroa, mehukeittoa ja proteiinia.
Ateria 4. Bataattia, jauhelihaa ja ananasta.
Ateria 5. Riisiä, broileria ja salaattia.
Ateria 6. Turkkilainen jogurtti.

Asiasanat

Fingerpori

comic

Näkoislehti