Uutiset

Tämä tiedetään nyt: Barcelonan iskun tekijää etsitään, toinen isku estettiin Cambrilsissa

Barcelonassa torstaina tehdyssä autoiskussa on kuollut 13 ihmistä. Reutersin mukaan Isis on ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Pakettiauto syöksyi väkijoukkoon turistien suosimalla La Ramblan kävelykadulla torstaina iltapäivällä. Uhrien määrä saattaa nousta, koska iskussa loukkaantui noin sata ihmistä. The Guardian uutisoi, että iskussa kuolleiden ja loukkaantuneiden joukossa on Katalonian alueviranomaisten mukaan 24 maan kansalaisia. Tiettävästi joukossa ei ole suomalaisia.

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy kutsui iskua ”jihadistien hyökkäykseksi”.

Väkijoukkoon ajaneen pakettiauton kuljettaja on yhä vapaalla. Viranomaisten mukaan Barcelonan iskusta epäiltynä on otettu kiinni kaksi muuta ihmistä: Espanjan kansalainen Pohjois-Afrikan Melillasta ja marokkolainen.

Myöhään torstaina poliisi pysäytti toisen iskun Cambrilsin rannikkokaupungissa, noin 120 kilometrin päässä Barcelonasta. Operaation aikana auto yritti ajaa ihmisten päälle, ja kuusi siviiliä sekä yksi poliisi loukkaantui. Viisi hyökkääjää kuoli poliisin luoteihin. Poliisin mukaan hyökkääjillä oli päällään räjähdevyöt. Poliisi epäilee, että estetyllä iskulla on yhteys Barcelonan iskuun.

Myöhään keskiviikkona yksi ihminen kuoli räjähdyksessä Alcanarin kaupungissa. Poliisi epäilee, että räjähdys liittyy pommin rakentamiseen sekä Barcelonan ja Cambrilsin iskuihin.

Vielä ei ole selvää, montako ihmistä on ollut osallisena autoiskussa ja muissa torstain tapahtumissa.

Sanomalehti El Periodicon mukaan Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA oli varoittanut Katalonian viranomaisia kaksi kuukautta sitten, että Barcelona ja erityisesti La Rambla olisivat jihadistien seuraavia kohteita. Lehden mukaan Barcelona oli selvä kohde, kun aiemmin terrori-iskuja oli tehty muihin suuriin Euroopan kaupunkeihin.

Asiasanat

Fingerpori

comic