Uutiset

Tämä tiedetään nyt Uumajan lentoturmasta: Kone pyöri rajusti, kun se syöksyi maahan – Toinen siipi näytti olevan "pois päältä"

Aftonbladetin mukaan kaikki yhdeksän kuollutta ruotsalaista olivat kotoisin Norrbottenista ja Västerbottenista. Ruotsin onnettomuustutkintakeskus on aloittanut työn tuhoisan onnettomuuden selvittämiseksi. Lännen Median toimittaja on matkustanut Uumajaan ja raportoi paikan päältä maanantaina.
"Näimme, miten kone oli tullut alas vain 40–50 metrin päähän talosta. Putoamispaikalla on hyvin tiheää metsää, jossa on paljon puita", silminnäkijä sanoi Kuva: SAMUEL PETTERSSON
"Näimme, miten kone oli tullut alas vain 40–50 metrin päähän talosta. Putoamispaikalla on hyvin tiheää metsää, jossa on paljon puita", silminnäkijä sanoi Kuva: SAMUEL PETTERSSON

Aftonbladet-lehti näyttää videon, jossa Uumajan turmakone pyörii lujasti samalla, kun se syöksyy kohti maata. Toinen siipi näyttää olevan ”pois päältä”.

– Näen, kuinka 30 sekuntia tämän jälkeen osia putoaa taivaalta, todistaja sanoo Aftonbladetin uutisessa maanantaiaamuna.

Onnettomuuspaikan lähellä asuva henkilö kertoo, kuinka hän kuuli pamauksen, kun oli puutarhassa. Hän kertoo, kuinka hän sitten ajoi puolisonsa kanssa veden yli törmäyspaikalle.

– Näimme, miten kone oli tullut alas vain 40–50 metrin päähän talosta. Putoamispaikalla on hyvin tiheää metsää, jossa on paljon puita, hän sanoo Aftonbladetille.

Pelastushenkilöstö oli nopeasti paikalla. Pelastajat havaitsivat heti, ettei kukaan aluksella ollut selviytynyt onnettomuudesta.

Koneessa oli lentäjä ja kahdeksan laskuvarjohyppääjää. Kaikki asuivat Norrbottenissa ja Västerbottenissa, ja kaikki olivat ruotsalaisia. Yhdellä on kaksoiskansalaisuus.

Mustaa laatikkoa ei ollut

Expressenin mukaan koneessa ei ollut mustaa laatikkoa, joten tutkijat tutkivat nyt kaikkia puhelimia ja Ipadeja, jotka olivat koneessa mukana, jotta vastauksia onnettomuuteen saataisiin.

SVT puolestaan kertoo maanantaiaamuna, että vielä ei voida vastata, mitä tapahtui.

– Voimme todeta, että siivet olivat jäljellä ja moottori, sanoi TT:lle Peter Swaffer, joka on Ruotsin onnettomuustutkintakeskuksen osaston johtaja.

– Lento-onnettomuuksien syitä voi olla useita, kuten tekniset ongelmat tai se, miten matkustajat istuivat. Toimitamme hylkyjä tutkimuslaitoksillemme ja etenemme askel askeleelta.

Kone putosi sunnuntaina iltapäivällä

Yhdeksää ihmistä kuljettanut lentokone putosi sunnuntaina iltapäivällä Uumajan ulkopuolella Ruotsissa. Kyseessä oli pienkone, joka kuljetti laskuvarjohyppääjiä.

Ruotsin median tietojen mukaan pienkone oli noussut Uumajan lentokentältä kello 13.33. Viranomaiset saivat hälytyksen onnettomuuspaikalle hieman kello 14 jälkeen paikallista aikaa sunnuntaina.

Kone putosi Storsandskärin saarelle Uumajanjoessa, joka on Pohjois-Ruotsin suuria jokia.

Storsandskärin saari on noin kaksi kilometriä pitkä, ja se sijaitsee Uumajan lentokentän lähellä, etelään Uumajan keskustasta.

– Jotain vaikuttaisi tapahtuneen heti lähdön jälkeen, sanoi Conny Qvarfordt pelastuslaitoksesta SVT:n mukaan.

– Näin, kuinka kone kieppui kovassa vauhdissa ja vajosi pystysuorana alas. Minusta näytti siltä kuin koneelta olisi puuttunut siipi. Näin vähän myöhemmin osia putoavan taivaalta, kertoi turman nähnyt Henrik Sahlin
SVT:lle.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti