Uutiset

Tämän vuoksi yt-neuvottelut alkoivat Nokiassa – jopa 190 työpaikkaa Suomessa vaarassa

Nokia aikoo irtisanoa enintään 190 työntekijää Suomesta, yhtiöstä tiedotetaan. Yhtiö on käynnistänyt yt-neuvottelut, jotka koskettavat maailmanlaajuisesti 310 työtehtävää. Yt-neuvottelut koskevat Nokia-konsernin Technologies-osaa.

Suomessa Nokia Technologies -liiketoimintaryhmällä on toimipisteitä Tampereella, Espoossa ja Oulussa.

Loput henkilöstövähennyksistä tulevat kohdistumaan Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Kaikkiaan Nokia Technologies -ryhmässä on maailmanlaajuisesti noin 1 090 työntekijää.

VR-markkinat hitaat

Yhtiön tiedotteen mukaan yt-neuvottelut ovat osin seurausta siitä, että virtuaalitodellisuusmarkkinat ovat kehittyneet odotettua hitaammin. Nokia on sen vuoksi päättänyt toistaiseksi keskeyttää Ozo-virtuaalitodellisuuskameransa uusien versioiden kehittämisen ja vähentävänsä alaa koskevia investointeja.

Yhtiö lanseerasi useita tuhansia euroja maksavan Ozo-kameran vuonna 2015.

Sen sijaan liiketoimintaryhmä aikoo keskittyä entistä paremmin digitaaliseen terveydenhuoltoon ja teknologiansa lisensointiin.

-Nokia Technologies on tilanteessa, jossa oikeanlaisen fokuksen ja oikeiden investointien kautta voimme merkittävästi kasvaa digitaalisen terveydenhuollon alueella, toteaa liiketoimintaryhmän johtaja Gregory Lee yhtiön tiedotteessa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic