Uutiset

Tamperelainen nainen ja kaksi joensuulaista miestä Kiteen liikenneonnettomuuden uhrit – Poliisi epäilee henkilöauton kuljettajan ajaneen humalassa huomattavaa ylinopeutta

Yksi henkilö loukkaantui vakavasti ja hän on hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.
Kolme ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa Kiteellä, Pohjois-Karjalassa sunnuntain vastaisena yönä. Kuva: Poliisi
Kolme ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa Kiteellä, Pohjois-Karjalassa sunnuntain vastaisena yönä. Kuva: Poliisi

Viimeöisessä pienoisbussin ja henkilöauton yhteentörmäyksessä Kiteellä kuoli henkilöautoa ajanut 21-vuotias joensuulainen mies ja pienoisbussissa matkustajina olleet 32-vuotias tamperelainen nainen ja 42-vuotias joensuulainen mies. Kaikki kolme kuolivat heti onnettomuuspaikalla.

Loukkaantuneet ovat 42-vuotias joensuulainen mies ja kaksi 18-vuotiasta joensuulaista naista, joista toinen oli pienoisbussin kuljettaja. Yksi heistä on loukkaantunut vakavasti ja hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Huomattavaa ylinopeutta ajanutta henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan 21-vuotias joensuulaismies olisi ennen ajoaan nauttinut runsaasti alkoholia. Kuljettajan ajonaikainen promillemäärä tarkentuu verikokeesta myöhemmin.

Henkilöauton kuljettaja ajoi yöllä kello kahden jälkeen valtatie 6:lla Joensuun suunnasta Kiteelle päin ja vastaan tulleen pienoisbussin kuljettaja Kiteeltä Joensuuhun päin. Henkilöautossa ei ollut kuljettajan lisäksi muita matkustajia. Pienoisbussissa oli kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa.

Henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle

Paalihtan kohdalla, noin kuusi kilometriä Kiteen Tolosenmäeltä Joensuuhun päin, henkilöauto ajautui vastaan tulevien kaistalle ja autot törmäsivät etuosistaan toisiinsa.

Rajun yhteentörmäyksen seurauksena molemmat autot kierähtivät katon kautta ympäri ja pysähtyivät tien vastakkaisille puolille.

Poliisi tutkii onnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä rattijuopumuksena.

Onnettomuuden aikaan tie oli paljas ja kuiva.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran huomenna maanantaina klo 12.00 jälkeen.

Uutista on täydennetty viimeksi klo 14.10 poliisin antamilla lisätiedoilla uhreista ja henkilöauton kuljettajan rattijuopumuksesta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti