Uutiset

Tänä vuonna myymälänsä avannut hyvinvointialan Hehku Kauppa ilmoitti jo lopettamisesta – 19 myymälästä viimeisimmät on avattu vasta syksyllä

Oriola ja Kesko ilmoittivat maaliskuussa 2017 perustavansa uuden terveys-, kauneus- ja hyvinvointialan yhteisyrityksen.

Vasta vuoden alussa aloittanut kosmetiikkaa ja terveys- ja hyvinvointituotteita- ja palveluita myyvä kauppaketju Hehku Kauppa lopettaa toimintansa.

Suomessa ja Ruotsissa terveyden ja hyvinvoinnin markkinoilla toimivan Oriolan ja Keskon yhdessä perustama Hehku ilmoitti keskiviikkona yt-neuvotteluiden aloittamisesta liiketoiminnan mahdolliseen päättämiseen liittyen. Yt-neuvottelut koskevat kaikkia Hehkun noin sataa työntekijää.

Toimitusjohtaja Timo Pesosen mukaan Hehku Kauppa ei ole saavuttanut sille asetettuja liiketoiminnallisia ja taloudellisia tavoitteita.

Hehku Kaupalla on 19 myymälää ja verkkokauppa. Myymälöistä on voinut tuotteiden lisäksi ostaa muun muassa meikkauksia, kasvohoitoja ja pikamanikyyrejä.

Helmikuussa perustettiin ensimmäiset myymälät Helsinkiin, Vantaalle, Tampereelle, Ouluun ja Raisioon. Oulussa Hehku toimii Ideaparkissa ja Raisiossa kauppakeskus Myllyssä.

Jouluostokset vielä entiseen malliin

Maaliskuussa avattiin uudet myymälät Tampereelle ja Turkuun sekä Jyväskylään, Kuopioon, Nokialle ja Seinäjoelle. Huhtikuussa avattiin edelleen uusi liike Turun Skanssiin.

Vielä tänä syksynäkin on avattu uusia liikkeitä, esimerkiksi syyskuussa Helsingin Kalasataman uuteen kauppakeskus Rediin. Redin muidenkin kauppojen ongelmat ovat olleet viikon aikana esillä. Marraskuussa Hehku taas avasi ensimmäisen pop-up -liikkeensä kauppakeskus Ratinaan Tampereelle.

Pesonen ei halua analysoida tarkemmin, miksi uusi hyvinvointialan ketju ei onnistunut kuten suunniteltiin.

– Yksikään asiakas ei tule menettämään rahojaan ja kaikki henkilökunnan palkat tullaan maksamaan säntillisesti. Jouluostokset onnistuvat Hehkun myymälöissä vielä entiseen malliin.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä henkilökunnan asiakaspalveluun. Haluamme yt-neuvotteluiden aikanakin varmistaa, että Hehkun erinomainen asiakaspalvelu säilyy. LM-FL

Oikaisu 21.11. kello 20.27: Jutussa kerrottiin, että myymälät suljetaan ensi vuoden puolella, kun yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Yt:t ovat vielä kuitenkin kesken, ja päätös sulkemisesta voidaan tehdä vasta neuvottelujen päätyttyä.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic