Uutiset

Tanska aikoo sallia 500 ihmisen kokoontumiset – Maan festivaalikesää se ei enää pelasta

Näillä näkymin kokoontumiset rajoitetaan 500 henkilöön syyskuun alkuun asti.
Roskilden festivaali on yksi Euroopan suurimmista rockfestivaaleista. Tämän vuoden festivaali peruttiin kaksi viikkoa sitten, kun hallitus ilmoitti, ettei yli 500 ihmisen kokoontumisia sallita ennen syyskuuta. Kuva: Mads Claus Rasmussen
Roskilden festivaali on yksi Euroopan suurimmista rockfestivaaleista. Tämän vuoden festivaali peruttiin kaksi viikkoa sitten, kun hallitus ilmoitti, ettei yli 500 ihmisen kokoontumisia sallita ennen syyskuuta. Kuva: Mads Claus Rasmussen

Tanskan hallitus suunnittelee kokoontumisrajoitusten lieventämistä.

Maan terveysministeriö vahvistaa Tanskan TV 2:lle, että hallitus suunnittelee sallivansa jopa 500 ihmisen julkiset kokoontumiset 10.5. alkaen. Nyt voimassa olevat rajoitukset mahdollistavat vain alle 10 ihmisen julkiset kokoontumiset.

Käytännössä päätöksellä ei ole vaikutusta aiemmin ilmoitettuun, sillä yli 10 ihmisen kokoontumisten kieltoa jatkettiin viime viikon perjantaina juuri toukokuun kymmenenteen.

Yli 500 ihmisen kokoontumiset aiotaan Tanskan terveysministeriön mukaan kieltää aiotusti syyskuun ensimmäiseen päivään saakka. Näin Tanskan kesäfestivaalit, kuten Euroopan suurimpiin rockfestivaaleihin kuuluva Roskilde Festival jäävät varmuudella pitämättä.

Suuret kesätapahtumat peruttiin Tanskassa käytännössä jo kaksi viikkoa sitten, kun hallitus ilmoitti syyskuuhun asti kestävästä suurtapahtumien kiellosta.

Päätökset on tehty terveysviranomaisten arvion perusteella, jonka mukaan on yhä epävarmaa, miten koronaviruspandemia tulee Tanskassa kehittymään tulevina kuukausina. Hallitus seuraa tilannetta, ja voi muuttaa kokoontumisrajoituksia, mikäli tilanne sitä vaatii.

Korona pysynyt kurissa Tanskassa

Tanska oli yksi ensimmäisistä Euroopan maista, joka asetti rajoituksia koronaviruksen vuoksi. Se ilmoitti rajoituksista 11. maaliskuuta, 12 päivää aiemmin kuin Britannia ja vain kolme päivää sen jälkeen, kun koko Pohjois-Italia suljettiin.

Kokoontumiset rajoitettiin 10 henkilöön, ihmisiä käskettiin pysymään kotona ja rajat suljettiin. Myös baarit, kuntosalit ja parturit määrättiin kiinni, mutta useat kaupat saivat olla auki.

Virustilanne Tanskassa on pysynyt maltillisena. Tartuntoja on todettu reilut 7 700 ja kuolemantapauksia 364.

Maa on myös yksi ensimmäisistä, joka on alkanut poistaa rajoituksia. Viime viikon keskiviikkona alle 11-vuotiaat tanskalaislapset saivat palata kouluihin ja päiväkoteihin yli kuukauden tauon jälkeen.

Kouluissa ja päiväkodeissa on kuitenkin kiinnitetty huomiota sekä hygieniaan että ihmisten välisiin etäisyyksiin.

Uusimmat

Fingerpori

comic