Uutiset

Tanskalainen Frank Vang-Jensenistä Nordean uusi konsernijohtaja – "Suhtautuu intohimoisesti pankkitoimintaa ja ymmärtää pankkien yhteiskunnallisen roolin"

Handelsbankenin konsernijohtajan tehtävästä potkut saanut Vang-Jensen johtaa nyt pankkikonsernia, jonka on kasvatettava tuottoja ja parannettava asiakaskokemusta ripeällä tahdilla. Vang-Jensen
Tanskalainen Frank Vang-Jensen on valittu Nordean uudeksi konsernijohtajaksi. Hänen työt alkavat heti. Kuva: Nordea Nordea
Tanskalainen Frank Vang-Jensen on valittu Nordean uudeksi konsernijohtajaksi. Hänen työt alkavat heti. Kuva: Nordea Nordea

Nordean uusi konsernijohtaja Frank Vang-Jenseniä kuvataan intohimoiseksi pankkimieheksi, joka on työskennellyt aiemmin maajohtajana Tanskassa.

51-vuotias Vang-Jensen on valmistunut Kööpenhaminan kauppakorkeakoulutusta. Hänellä on takanaan pankkiuraa Nordeassa ja sitä aiemmin hän työskenteli vuosia Handelsbankenissa. Kauppalehden ja Helsingin Sanomien mukaan Vang-Jensen sai kuitenkin potkut konsernijohtajan tehtävästä, koska Handelsbankenissa häntä pidettiin ”epäonnistuneena rekrytointina”.

Uuden konsernijohtajan työt alkavat heti.

– Frank Vang-Jensen suhtautuu intohimoisesti pankkitoimintaan ja ymmärtää pankkien tärkeän yhteiskunnallisen roolin. Tavoitteenamme on kasvu ja entistä paremmat asiakaskokemukset, sanoo Nordean hallituksen puheenjohtaja Torbjörn Magnusson.

Vang-Jensen aloitti Nordean Tanskan maajohtajana ja henkilöstöasiakkaista vastaavana johtajana vuonna 2017. Seuraavana vuonna hänestä tuli koko Nordean henkilöasiakkaista vastaava johtaja ja konsernin johtoryhmän jäsen. Hän jatkaa Nordean henkilöasiakkaista vastaavana johtajana, kunnes tehtävään on nimetty uusi henkilö.

Vang-Jensen itse sanoo, että Nordean on pystyttävä seuraavaksi kasvattamaan tuottoja ja parantamaan kustannustehokkuutta nopealla tahdilla.

– Meidän on kasvatettava tuottoja ja parannettava kustannustehokkuutta nopeasti ja jatkuvasti. Asiakkaiden kokemusta Nordeasta on parannettava edelleen. Olen vakuuttunut, että konsernin johtoryhmän ja sitoutuneiden työntekijöidemme avulla saamme hyödynnettyä kaiken Nordean potentiaalin, Frank Vang-Jensen sanoo.

Nordean edellinen konsernijohtaja Casper von Koskull jatkaa pankissa vuoteen 2020. Tällä varmistetaan se, että johtajavaihdoksesta tulee sujuva.

– Von Koskullin johdolla Nordea on panostanut voimakkaasti riskienhallintaan ja sääntelyn noudattamiseen sekä tehnyt tärkeitä investointeja pankin digitaalisiin palveluihin ja teknologisiin valmiuksiin. Tänä päivänä pankki on rakenteeltaan parempi ja yksinkertaisempi kuin hänen aloittaessaan konsernijohtajana vuonna 2015, hallituksen puheenjohtaja Torbjörn Magnusson sanoo.

Edit: Juttuun on lisätty tieto Vang-Jensenin potkuista. Lisäksi otsikkoa on tarkennettu.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti