Uutiset

Tanskalaiskeksijä Madsenille elinkautinen sukellusvenemurhasta – aikoo valittaa tuomiosta

Tanskalaiskeksijä Peter Madsen on tuomittu elinkautiseen vankeuteen toimittaja Kim Wallin murhasta.

Kööpenhaminan käräjäoikeus antoi tuomion keskiviikkona iltapäivällä kello kahden aikaan Suomen aikaa. Tuomariston päätös oli yksimielinen.

Murhan lisäksi Madsen sai tuomion myös seksuaalirikoksesta ja hautarauhan rikkomisesta.

Wall kuoli Madsenin rakentamassa sukellusveneessä viime vuoden elokuussa. Hänen ruumiinsa löytyi paloiteltuna merestä Kööpenhaminan edustalta syys-lokakuussa.

Oikeuden mukaan Madsen sitoi Wallin kiinni ja vahingoitti tätä toimittajan ollessa yhä elossa. Oikeus piti tekoa kyynisenä ja suunniteltuna.

Tämä perustuu muun muassa siihen, että Madsen on osoittanut kiinnostusta väkivaltaisuuksiin, vienyt sukellusveneeseen työkaluja, joita ei yleensä käytetä siellä, puhdistanut sukellusvenettä eikä ole pystynyt antamaan teoilleen selitystä.

Lisäksi Madsen on muuttanut kertomustaan tapahtumista useita kertoja, mutta oikeus ei pitänyt uusinta kertomusta uskottavana

Madsen myönsi oikeudenkäynnin aikana paloitelleensa ruumiin, mutta kiisti murhasyytteet. Madsenin mukaan toimittaja kuoli häkämyrkytykseen sukellusveneessä.

Sukellusvenetapauksen saama mediahuomio on ollut alusta lähtien suurta. Kööpenhaminan oikeustalon edustalle oli jälleen tänään kokoontunut suuri joukko toimittajia jo yli puoli tuntia ennen tuomion julkistamista. Heidän lisäkseen paikalle kerääntyi myös paikalla olleen Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n toimittajan mukaan runsaasti sivullisia, joita tapaus kiinnostaa.

Syyttäjä Jakob Buch-Jepsen sanoi lehdistötilaisuudessa tuomion julkistamisen jälkeen, että teko oli suunniteltu, mutta ei erityisesti Kim Wallia kohtaan, vaan tämä valikoitui uhriksi sattumalta. Buch-Jepsenin mukaan ei ole epäilystäkään siitä, että kyseessä oli murha.

Buch-Jepsen on ilmoittanut olevansa tyytyväinen tuomioon. Madsen puolestaan aikoo valittaa siitä. Hän pysyy vangittuna siihen asti, että tuomio käsitellään seuraavassa oikeusasteessa.

Peter Madsenin asianajaja Betina Hald Engmark ei kommentoinut tuomiota poistuessaan oikeustalolta.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

Näkoislehti