Uutiset

Tappio Yhdysvalloille toi Suomen puolivälierävastustajaksi Kanadan - "Istuimme liikaa jäähyllä"

Päävalmentaja Jussi Ahokas harmitteli jäähyjen määrää
Päävalmentaja Jussi Ahokas. Kuva: Esko Tuovinen / arkisto

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkueen saldoksi MM-kilpailujen alkulohkosta jäi tappiot Ruotsille sekä Yhdysvalloille ja voitot Kazakstanista sekä Slovakiasta. Tiistaiaamuna Suomen aikaa Yhdysvalloille maalein 1–4 kärsitty tappio sinetöi sen, että Suomi saa varhain torstaiaamuna puolivälierässä vastaansa kisaisäntä Kanadan.

Suomi kaatui Yhdysvaltoja vastaan samaan asiaan kuin Ruotsi-ottelussa: viimeistely oli tehotonta. Lisäksi Suomen ottelu oli rikkonainen lukuisten jäähyjen myötä.

–  Istuimme liikaa jäähyllä. Osa tuli helposti, mutta pitää pelata niin, ettei joudu boksiin, päävalmentaja Jussi Ahokas myönsi Ylen televisiohaastattelussa.

Suomi piti avauserässä vastustajan pois maalintekopaikoilta, mutta ote lipesi viimeisessä vaihdossa. Yhdysvallat hyödynsi Suomen puolustuksen heikon avauksen, ja Jason Robertson teki johtomaalin yhdeksän sekuntia ennen erätaukoa.

Toisessa erässä Yhdysvallat rokotti armotta maalintekopaikoistaan, vaikka Suomellakin oli mahdollisuutensa. Tyler Madden tuplasi Suomen takaa-ajomatkan erän puolivälin jälkeen. Muutama minuutti myöhemmin Ryan Poehling teki Yhdysvalloille jo kolmannen maalin.

–  Ensimmäisessä erässä ei oltu rohkeita kiekolla. Toisessa erässä oli hyviä jaksoja, mutta olisi pitänyt olla kovempi kiekolla. Sitten harmittavasti momentum katkesi, kun tuli takaiskumaaleja, Ahokas tuumi.

 

Madden rokotti kaksi kertaa

Päätöserän alussa Madden viimeisteli ottelun toisen täysosumansa, kun hän hyödynsi Aleksi Heponiemen kahden minuutin rangaistuksesta aiheutuneen ylivoiman.

–  Ei saatu tippejä sisään. Pitää löytää keinot saada kiekot perille. Ei oltu parhaimmillamme puolustuksessa, ja sitä pitää tiivistää, Ahokas luetteli ongelmakohtia.

Jesse Ylönen viimeisteli Suomen 1–4-kavennuksen kolmannen erän puolivälin jälkeen, mutta Suomen kiri ei riittänyt pidemmälle.

Vancouverissa pelattava Suomen ja Kanadan välinen puolivälieräottelu alkaa torstain vastaisena yönä kello 1.30 Suomen aikaa. Muut puolivälieräparit ovat Venäjä–Slovakia, Yhdysvallat–Tshekki ja Ruotsi–Sveitsi. STT

Uusimmat

Fingerpori

comic