Uutiset

Tasa-arvovaltuutetun virka lakkautetaan – naisjärjestöt raivoissaan

Tasa-arvovaltuutetun virkaa ollaan lakkauttamassa ja tehtäviä yhdistämässä yhdenvertaisuusvaltuutetun virkaan. Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilä pitää hanketta tyrmistyttävänä ja kertoo sen tulleen yllätyksenä.

– Sukupuolten tasa-arvossa on Suomessa otettu takapakkia, eikä nykyistä tasoakaan pystytä pitämään. Tasa-arvovaltuutetun toimiston pitäisi ehdottomasti säilyä omana yksikkönään, sanoo Heinilä, jonka työnantaja edustaa 59:ää naisjärjestöä.

Virkojen yhdistämiseksi koottu oikeusministeriön työryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran maanantaina.

Molemmat ovat juristin virkoja. Tasa-arvovaltuutettu valvoo miesten ja naisten välistä tasa-arvoa lähinnä työelämässä. Yhdenvertaisuusvaltuutetun kenttä kattaa kaikki mahdolliset syrjintätapaukset vammaisista ja ulkomaalaisista seksuaalivähemmistöihin ja saamelaisiin.

Heinilä sanoo, että Suomen 100-vuotisjuhlien alla tasa-arvovaltuutetun viran lakkauttamisella olisi myös vahva symbolinen viesti.

Tasa-arvovaltuutetun virka perustettiin 30 vuotta sitten. Nykyinen tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen jää eläkkeelle marraskuun alussa. (Sari Miettunen – Lännen Media)

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti