Uutiset

Tästäkö uusi kansanosake? – Koskenkorvaa ja "Jallua" valmistava Altia listataan pörssiin, työntekijöillekin tulossa osakeanti

Valtion omistama alkoholijuomayhtiö Altia aiotaan listata Helsingin pörssiin, kertovat Valtioneuvoston kanslia ja yhtiö perjantaina.

Valtioneuvoston mukaan Altia on toiminut itsenäisesti vuosien ajan kansainvälisessä kilpailussa, ja listautumisen avulla yhtiö pääsisi entistä paremmin pääomamarkkinoille. Lisäksi Altian toimintaedellytyksiä halutaan parantaa.

Hallituksen toivomuksena on, että muun muassa Koskenkorvaa ja Jaloviinaa valmistavan yhtiön omistajiksi tulisi suomalaisia.

-Kaikilla suomalaisilla on nyt mahdollisuus omistaa pala kotimaisiin raaka-aineisiin perustuvaa kasvutarinaa, kertoo elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) valtioneuvoston tiedotteessa.

Valtio aikoo listautumisen jälkeen pitäytyä vähemmistöosakkaana ja omistaa vähintään kolmanneksen yhtiöstä.

Yhtiön johto aikoo tiedottaa asiasta tänään perjantaina kello 11 alkavassa tiedotustilaisuudessa Helsingin Pörssitalossa.

Yli 700 työntekijää

Altialla oli viime vuoden lopussa kaikkiaan 703 työntekijää. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 359 miljoonaa euroa ja liiketulosprosentti 7,3. Vielä muutama vuosi sitten, vuosina 2013–2014, Altian liiketulos oli vahvasti tappiollinen.

Tuotantoa yhtiöllä on muun muassa Pohjanmaalla ja esimerkiksi Ruotsin Sundsvallissa, jossa Altia valmistaa akvaviittiä.

Alkoholiyhtiön tiedotteen mukaan yhtiö aikoo suunnata myös henkilöstölle suunnatun annin, ja Koskenkorvan tehdas tulee valtion tiedotteen mukaan myös jatkossa oleellisena osana yhtiön tulevaa toimintaa.

-Meille on keskeistä laadukkaiden pohjoismaisten brändiemme kehittäminen sekä uusien kiinnostavien tuoteinnovaatioiden markkinoille tuominen, yhtiön toimitusjohtaja Pekka Tennilä kertoo tiedotteessa.

Altia toimii Pohjoismaissa, Virossa ja Latviassa sekä tuotantoa Ranskan Cognacissa. Yhtiö vie tuotteitaan 30 maahan. Yhtiö myös maahantuo Suomeen alkoholituotteita.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 23.2. kl 9.51, otsikkoa muutettu.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti