Uutiset

Täydelliset naiset -tähti voi joutua vankilaan collegepetoksesta

Näyttelijä Felicity Huffman lähti liittovaltion oikeudesta Bostonissa viime keskiviikkona. Kuva: KATHERINE TAYLOR
Näyttelijä Felicity Huffman lähti liittovaltion oikeudesta Bostonissa viime keskiviikkona. Kuva: KATHERINE TAYLOR

Amerikkalaisnäyttelijä Felicity Huffman ja kaksitoista muuta vanhempaa tunnustavat syyllisyytensä collegepetos-jutussa Yhdysvalloissa.

Kyseessä on suurin yliopistojen pääsykokeisiin liittyvä huijaus Yhdysvaltain historiassa. Asiasta kertovat muun muassa CNN ja uutistoimisto Reuters.

Vauraat vanhemmat antoivat lahjuksia, jotta heidän lapsensa pääsivät huippuyliopistoihin vilpin turvin. Syytteessä on yhteensä 50 ihmistä, joihin lukeutuu vanhempien lisäksi urheiluvalmentajia. Vilppi turvasi pääsyn muun muassa Yalen, Stanfordin ja Georgetownin yliopistoihin.

Huffmania, joka tunnetaan etenkin roolisuorituksestaan Täydelliset naiset -sarjassa, uhkaa jopa 20 vuoden vankeustuomio.

Huffmanin tunnustus voi kuitenkin johtaa siihen, että hän saa lyhyemmän, 4–10 kuukauden vankeustuomion ja 20 000 dollarin sakon.

Liittovaltion tuomari määrää Huffmanin ja muiden syytettyjen tuomiot.

Huffman maksoi 15 000 dollaria päätekijä Rick Singerin huijaukseen kuuluneeseen hyväntekeväisyysjärjestöön, jotta hänen tyttärensä pääsykoepisteet korjattaisiin salaisesti riittävän hyviksi.

Huffman kertoi ”häpeävänsä tuskaa”, jota hän on aiheuttanut muun muassa tyttärelleen ja perheelleen.

– Tyttäreni ei tiennyt yhtään mitään teoistani. Olen pettänyt hänet ajattelemattomalla ja täysin väärällä tavalla, Huffman sanoi lausunnossa Reutersin mukaan.

Huffman on naimisissa näyttelijä William H. Macyn kanssa.

Toinen näyttelijä Lori Loughlin ja hänen miehensä, muotisuunnittelija Mossimo Giannulli maksoivat myös lahjuksia, jotta heidän kaksi tytärtään pääsisivät Etelä-Kalifornian yliopistoon.

He eivät kuitenkaan vielä ole tehneet sopimusta tunnustamisesta. Loughlin ja Giannulli maksoivat yhteensä puoli miljoonaa dollaria Rick Singerin huijaukseen.

Fingerpori

comic