Uutiset

Teinin vatsakivuille paljastui hämmästyttävä selitys: Pojan sisältä poistettiin sikiö

Tällaisia lääketieteellisiä harvinaisuuksia ei joka päivä todisteta: 15-vuotias malesialaispoika kantoi vatsassaan tietämättään kaksosensa sikiötä.

Loissikiö löytyi, kun poika oli mennyt sairaalaan vatsakipujen vuoksi. Asiasta kertoi yleisradioyhtiö BBC.

– Sikiölle oli muodostunut vauvan elimet, teinin äiti kuvaili Malesian valtion Bernama-uutistoimistolle.

Sikiöllä oli malesialaislähteiden mukaan jalat, kädet ja sukupuolielimet.

– Suu ja nenä eivät olleet kehittyneet, äiti jatkoi.

38-vuotias äiti kertoi, että sikiö haudattiin asianmukaisin menoin paikalliselle hautausmaalle.

Oletettavasti kyseessä on ensimmäinen kerta maan historiassa, kun vastaavanlaista ilmiötä on todistettu.

Fetus in fetu -tapauksissa toinen kaksossikiöistä ikään kuin sulattaa toisen sikiön sisäänsä. BBC:n haastattelema asiantuntija kertoo, että kuollut loissikiö voi olla myös kiinnittyneenä elävän kaksosen ulkopuolelle.

Gynekologian ja obstetriikan (synnytysoppi) asiantuntija F. Raman kertoo BBC:lle myös tapauksista, joissa kolmosraskauden aikana muodostuneista sikiöistä kaksi on löytynyt kiinnittyneinä ihmisen sisältä.

Raman huomauttaa, että terveydenhuoltoon pääseminen voi olla joissain paikoissa, kuten maaseudulla, vaikeaa. Tällöin ihminen saattaa elää sikiö sisässään koko elämänsä tietämättä asiasta mitään.

Sikiö operoitiin pois malesialaispojan vatsasta sairaalassa Kedahin osavaltiossa. Sairaala ja Malesian hallinto eivät kommentoineet tapausta BBC:lle.

Vilma-Lotta Lehtinen, Lännen Media

Fetus in fetu
Kyseisen tilan aiheuttajaa ei tiedetä. Se syntyy alkuraskauden aikana sikiöiden kehittyessä, kun toinen sikiöistä kietoutuu toisen ympärille. Tällöin loukkuun jäänyt sikiö ei kehity täysin, vaan siitä tulee kuin loinen toinen sikiön sisään. Kehittymätön sikiö on riippuvainen kehittyneestä sikiöstä. Kehittymätön kaksonen yleensä kuolee ennen syntymää.Tapausten todennäköisyyden on arvioitu olevan yksi viidestäsadastatuhannesta syntymästä.Mikäli äiti käy ultrassa, tila voidaan havaita helposti.Jopa kolmekuisilta vauvoilta on poistettu loissikiöitä.Yksi laajimmin uutisoiduista tapauksista todistettiin Intiassa: 36-vuotiaan miehen ”kaksoskasvain” oli kasvanut niin suureksi, että hänellä oli hengitysvaikeuksia.Lähde: BBC

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic