Lounais-Häme Uutiset

Televiso tänään: Warren Beatty palaa elämään sympaattisessa roolissa kuolleena jenkkifutaajana

Kriitikko Pekka Erosen poimii suosituksia illan tv-tarjonnasta päivittäin kello 16.
Warren Beatty esittää ohjaamassaan fantasiakomediassa urheilutähteä, joka kuolee ennen aikojaan ja palautetaan maan päälle juuri murhatun miljonäärin kehoon. Kuva: Paramount Pictures
Warren Beatty esittää ohjaamassaan fantasiakomediassa urheilutähteä, joka kuolee ennen aikojaan ja palautetaan maan päälle juuri murhatun miljonäärin kehoon. Kuva: Paramount Pictures

Taivas saa odottaa

Jenkkifutaaja kuolee tärkeän pelin alla liikenneonnettomuudessa. Taivaan välipysäkillä hän saa paluulipun elävien kirjoihin, murhatun miljonäärin kehoon. Warren Beattyn komedia on uusintaversio vuoden 1941 elokuvasta Henki etsii asuntoa, ja menneeltä maailmalta sen alleviivattu pehmoilu tuntuukin. Beatty kuitenkin henkistyy sympaattisesti roolissaan, ja lämminhenkinen Julie Christie tekee sen uskottavaksi. Urheilijan ja miljonäärin kaksoisroolissa voi hahmottaa Beattyn omakuvaa. Salskea tähti ymmärsi tunnetusti myös rahan päälle. (USA 1978)

Yle Teema & Fem klo 21.00

Ammattitappajat

Antonio Banderas pyrki miekkasankariksi miekkasankarin paikalle vuoden 1998 seikkailussa Zorron naamio. Pyrkyä nuorella espanjalaistähdellä riitti jo kolme vuotta aiemmin Richard Donnerin toimintajännärissä. Hän on palkkamurhaaja Miguel, joka haastaa Sylvester Stallonen esittämän kollega Robertin juuri, kun tämä aikeissa siirtyä eläkepäiville. Uhosta ja muusta äijäilystä ei ole pulaa, mutta tolkusta on, vaikka käsikirjoitusta väsäsivät myös Matrixin tekijät, Wachowskin sisarukset. (USA 1995)

Sub klo 21.00

Maggie

Arnold Schwarzenegger tunnetaan nykyisin fiksuna, maailmaa valppaasti seuraavana konkaritähtenä, joten ihan puun takaa ei Henry Hobsonin kauhudraama tule. Joskus 1980–90-luvuilla sen yhdistelmä zombiteemaa ja eleetöntä surumieltä olisi loksauttanut leukoja miljoonamitassa. Lapsen menetys on painajainen, ja vanha maanviljelijä Wade joutuu kokemaan sen vielä hidastettuna, kun tytär Maggie (Abigail Breslin) palaa kotiin zombin puremana. Vähäeleinen rooli istuu Schwarzeneggerille niin hyvin, että tekijät olisivat voineet syventää elokuvaa rohkeammin. Viimeisen vuoden aikana tosin koronapandemia on tehnyt sen heidän puolestaan. (USA 2015)

Hero klo 21.00

Uusimmat

Fingerpori

comic