Uutiset

Telia hieroo kauppoja Bonnierista - Suomen tunnetuimman mainoskanavan MTV3:n omistaja voi vaihtua taas

Pohjoismaiden suurin teleoperaattori, ruotsalainen Telia on ostamassa ruotsalaisen mediajätti Bonnierin pohjoismaiset tv-toiminnot. Näihin kuuluu myös suomalainen mainoskanava MTV3.

Asiasta ensimmäisenä kertoneen ruotsalaisen Resumé-lehden mukaan viime syksystä saakka jatkuneet neuvottelut olisivat nyt loppusuoralla.

Telia vahvisti neuvottelut pian uutisen tultua julki.

– Kuten Telia on aiemmin sanonut, sisältö on tärkeä osa yhtiön tulevaisuuden strategiaa ja tutkimme jatkuvasti mahdollisuuksia tällä ja muilla alueilla. Neuvottelut Bonnierin kanssa asettuvat tähän kehykseen, Telia kertoo tiedotteessaan.

Kauppahinnan on arvioitu olevan 10-12 miljardia kruunua eli noin 98-120 miljoonaa euroa.

Resumén mukaan kauppaehtoihin kuuluu mahdollisuus, että Bonnier voi jäädä yhtiöön vähemmistöomistajaksi.

Suomessa on viime vuosina huhuttu siitä, että Bonnier olisi halukas luomumaan tappiollisesta MTV:stä. MTV on tehnyt tappiota vuodesta 2012.

Useita omistajia

Tämä ei olisi ensimmäinen kerta, kun MTV:n omistaja vaihtuu. Sen omisti ensin ryhmä mainostoimistoja. Vuonna 1998 MTV:stä tuli osa Alma Mediaa.

Vuonna 2005 MTV siirtyi ruotsalaisen Bonnierin ja Proventus Industrierin omistukseen ja kahden vuoden kuluttua tästä täysin Bonnierin omistukseen.

MTV Oy omistaa MTV3:n lisäksi myös mediat Sub, AVA ja C More Total -kanavapaketin maksukanavat.

Telia on viime vuosina keskittynyt Pohjoismaihin ja kertonut satsaavansa myös sisältöihin. Suomessa Telia on hankkinut jääkiekon SM-liigan tv-oikeudet.

Bonnier omistaa Ruotsissa TV4- ja C More -kanavat.

Entinen Suomen valtionyhtiö Sonera fuusioitui Teliaan vuosituhannen alussa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic