Uutiset

Teollisuusliiton Aalto uskoo henkilökemioiden toimivan Minna Helteen kanssa neuvottelupöydässä – "Arvostan kovasti"

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto uskoo, että Minna Helle on ratkaisukykyinen työmarkkinajohtaja Teknologiateollisuudessa. Helle on irtisanoutunut valtakunnansovittelijan tehtävästä ja hän siirtyy Teknologiateollisuus ry:n työmarkkinajohtajaksi kesäkuussa.

Aalto ja Helle kohtaavat ennen pitkää neuvottelupöydän vastakkaisilla puolilla ratkomaan monen työntekijän yrityksen menestystekijöitä.

-Arvostan kovasti hänen ammattitaitoaan. Olen oppinut tuntemaan Minnaa viimeisten vuosien aikana. Valtakunnansovittelijana hän on oppinut lisää ongelmien ratkaisukykyä. Hänellä ei ole helppoja ongelmia ratkottavana. Helle tietää, mistä syntyy tulosta. Hän oli odotettu valinta. Huhuja tästä oli jo liikkunut, Aalto kommentoi valintaa Lännen Medialle.

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden välit ovat merkittäviä, koska alan menestys vaikuttaa paljon koko Suomen suuntaan. Näiden osapuolten ratkaisuista on osaltaan haettu viime vuosina pohjaa myös muiden alojen palkankorotuksille, koska vientiin suuntautuvan teollisuuden palkankorotuksia on pidetty tietyllä tapaa ohjeena muille aloille.

-Henkilökemiat ovat neuvotteluissa avainasemassa. Keskusteluja on pystyttävä käymään luottamuksellisesti. En usko, että meillä on henkilökemioissa Minna Helteen kanssa ongelmia. Olemme aina tulleet hyvin toimeen. Työehtosopimuksista emme ole olleet aiemmin vastakkain, Aalto pohtii.

Helle toimi valtakunnansovittelijana vuoden 2015 alusta lähtien. Aiemmin hän on työskennellyt erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä muun muassa Suomen Journalistiliitossa, Tehyssä, Akavassa ja Työeläkevakuuttajat Tela ry:ssä.

Helle on näin nähnyt työmarkkinoita työurallaan myös työntekijöiden näkökulmasta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti