Uutiset

Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat eivät jatka tes-neuvotteluja tällä viikolla

Teollisuusliiton hallitus kokoontuu perjantaina arvioimaan kokonaisuutta, kertoo puheenjohtaja Aalto.
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto. Lehtikuva/Roni Rekomaa

Teknologiateollisuuden työntekijöitä edustava Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajayhdistys eivät jatka työehtosopimusneuvotteluja tällä viikolla. Asiasta kertoivat keskiviikkoiltana Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sekä Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi tviiteissään.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

 

Osapuolten neuvottelijat tapasivat keskiviikkona tunnustellakseen jatkoa neuvotteluille. Aallon mukaan Teollisuusliiton hallitus kokoontuu perjantaina arvioimaan kokonaisuutta. Tilannetta arvioidaan uudestaan kyseisen kokouksen jälkeen, Ruohoniemi puolestaan kirjoitti.

Neuvottelut alan uudesta työehtosopimuksesta kariutuivat viime viikon tiistaina ja ala on ollut joulukuun alusta lähtien sopimuksettomassa tilassa.

Osapuolet ovat aiemmin kertoneet, että näkemykset palkankorotusten tasosta ovat olleet kaukana toisistaan. Palkkaratkaisuun liittyvät kysymykset ovat yhä avoinna, työnantajaosapuoli ilmoitti lyhyessä tiedotteessa keskiviikkona.

Teknologiateollisuudessa työskentelevät työntekijät ja toimihenkilöt julistivat viime viikolla ylityökiellon alalle. Kiellon on määrä päättyä 19. joulukuuta.

Teknologiateollisuuden työnantajat ry edustaa neuvottelujen työnantajapuolta nyt ensimmäistä kertaa.

Teollisuusliitto on Suomen suurin teollisuuden ammattiliitto, johon kuuluu noin 200  000 jäsentä. Liiton jäsenet työskentelevät 35 sopimusalalla.

Fingerpori

comic