Uutiset

Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuus pääsivät neuvottelutulokseen palkkaratkaisusta – sisältö menee osapuolten hallintojen käsittelyyn

Sopimuksen sisällöstä aiotaan kertoa vasta lauantaina iltapäivällä.
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto ja Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle pääsivät torstaina yhteisymmärrykseen työmarkkinakierroksen päänavauksesta.
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto ja Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle pääsivät torstaina yhteisymmärrykseen työmarkkinakierroksen päänavauksesta.

Teknologiateollisuuden työntekijöiden palkankorotusten tasosta seuraaville kahdelle vuodelle on syntynyt neuvottelutulos. Se menee nyt osapuolten hallintojen käsittelyyn.

– Käsittelyn tuloksesta ja mahdollisen sopimuksen sisällöstä kerrotaan lauantaina loppuiltapäivästä, Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle tviittasi perjantaina.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoi samansisältöisessä twiitissä, että Teollisuusliiton hallitus käsittelee asiaa lauantaina. Liiton yhteiskuntasuhdepäällikkö Pauli Takala sanoi Lännen Medialle, että neuvottelutuloksen sisältöä ei kerrota julkisuuteen sitä ennen.

Teollisuusliiton hallitus kokoontuu lauantaina kello 12.30 käsittelemään neuvottelutulosta. Teollisuusliiton valtuustoon sitä ei tarvitse enää nykyään viedä. Sektorijohtokunta käsittelee neuvottelutulosta jo perjantaina.

Neuvotteluja työmarkkinakierroksen päänavauksen aikaansaamiseksi käytiin elokuun lopulta lähtien.

Osapuolet palasivat torstaina neuvottelupöytään ilman työtaistelu-uhkia ja ilman valtakunnansovittelijan apua. Kaksi valtakunnansovittelijan sovintoesitystä oli aiemmin hylätty.

Kiistaa loppusuoralla oli enää palkankorotusten määrästä. Erillisellä pöytäkirjalla sovituista kiky-tunneista luopumisesta oli jo aiemmin päästy yhteisymmärrykseen.

Teknologiateollisuuden työntekijöiden palkkaratkaisun odotetaan muodostavan päänavauksena yleisen linjan muidenkin alojen palkankorotuksille.

Uusimmat

Fingerpori

comic