Uutiset

Terroriuhka tuli jäädäkseen - Temppeliaukion kirkolle pysyvät suojat

Helsingin Temppeliaukion kirkon eteen rakennetaan pysyvä suojaus mahdollisten terrori-iskujen varalta. Töölön seurakunnan kirkkoherra, rovasti Auvo Naukkarinen kertoo, että seurakunta ja museovirasto kävivät keskiviikkona läpi arkkitehtien tekemiä suunnitelmia.

Kirkon eteen asennetaan ajonestopollareita ja peruskallioon saakka tuettuja betonipenkkejä.

-Malli tulee olemaan lähellä sitä, mitä eduskuntatalon ja pikkuparlamentin ympärillä on, Naukkarinen kertoo Lännen Medialle.

Pollarit voidaan tarvittaessa laskea alas, koska esimerkiksi ruumisautojen ja tv-lähetysautojen pitää päästä kulkemaan kirkon eteen.

Temppeliaukion kirkkoon kohdistui terrorihyökkäyksen uhka viime kesäkuussa. Keskusrikospoliisi oli saanut tiedustelutietoa, jonka mukaan turistien suosimaa kirkkoa vastaan oli valmisteltu iskua. Sen johdosta kirkon edustalle tuotiin väliaikaisia betoniporsaita. Ne ovat paikoillaan edelleen.

Naukkarinen kertoo, että kesäkuun jälkeen uusia uhkia ei ole ilmaantunut. Yhdessä Suojelupoliisin kanssa tehdyn uhka-arvion jälkeen seurakunta päätyi siihen, että kirkko kaipaa pysyvää suojausta.

Naukkarinen arvioi, että rakenteisiin liittyvät lupa-asiat saadaan kuntoon ensi helmikuuhun mennessä.

-Keväällä pakkasten loputtua väliaikaisia esteitä siirretään sen verran, että niiden tilalle voidaan rakentaa pysyvät esteet. Rakennustyöt tehdään siten, että kirkko voi toimia normaalisti ja ihmiset pääsevät kulkemaan.

Naukkarinen uskoo, että terrorismiin liittyvät suojarakennelmat tulevat lisääntymään Suomessakin.

-Kävin muutama viikko sitten Oslossa ja kiersin samalla hallintokortteleissa, joissa (Anders Behring) Breivik räjäytti autonsa. Siellä niitä tolppia on kuin tatteja sateessa.

-Mutta ihmishenki on äärettömän arvokas. Jos sen suojeluun panostetaan, panostus ei mene hukkaan, kirkkoherra linjaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic