Uutiset

Testitulokset hyviä: Uusi varusmieskoulutus tähtää huippukuntoon lopussa kuin urheiluvalmennus – "Voittamisen tahto eri tilanteissa on korostunut"

Kun varusmiesten koulutustapoja uusitaan, verkossa alkaa alokkaiden armoton moittiminen. "On epäoikeudenmukaista verrata vuosikymmeniä vanhoja inttikokemuksia nykyiseen koulutukseen, koska varusmiehet koulutetaan täysin erilaisiin sodan ajan tehtäviin", sanoo everstiluutnantti Tomi Pekurinen. Kainuun prikaatissa on testattu Puolustusvoimien koulutus 2020 -hanketta.
Kainuun jääkäripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Tomi Pekurinen kehuu nykyisiä varusmiehiä motivoituneiksi ja tavoitehakuisiksi. Kuva: Minna Akimo

Kun Puolustusvoimat kertoi varusmieskoulutuksen uudistuksesta, alkoi vanhojen aikojen ylistys. Arvostelua on herättänyt muun muassa se, että koulutuksen alkua on kevennetty. Pitkäkestoiset marssit kuuluvat Pekurisen mukaan edelleenkin varusmieskoulutukseen, mutta nyt alokkaat...

Kun varusmiesten koulutustapoja uusitaan, verkossa alkaa alokkaiden armoton moittiminen. “On epäoikeudenmukaista verrata vuosikymmeniä vanhoja inttikokemuksia nykyiseen koulutukseen, koska varusmiehet koulutetaan täysin erilaisiin sodan ajan tehtäviin”, sanoo everstiluutnantti Tomi Pekurinen. Kainuun prikaatissa on testattu Puolustusvoimien koulutus 2020 -hanketta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Forssan seudun kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 15 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020

Uusimmat