Uutiset

Teuvo Hakkaraiselle sakot Veera Ruohon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) tuomittiin maanantaina kansanedustaja Veera Ruohon (kok.) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta 3 060 euron sakkoihin.

Lisäksi hän joutuu maksamaan Ruoholla vahingonkorvauksia 1 400 euroa ja maksanmaan oikeudenkäyntikuluja ja rikosuhrimaksua noin 1 750 euroa.

Syyttäjä Eija Velitski vaati Hakkaraiselle vähintään 60 päivää ehdollista vankeutta. Hän miettii nyt, valittaako tuomiosta.

-Oikeudenkäynti näytti, että olipa tekijä tai uhri kuka tahansa, niin aina teko sattuu. Uhriin jää aina sekä henkiset että fyysiset vammat.

Veera Ruoho tyytyi tuomioon eikä valita siitä.

-Meillä on hyvä syyttäjä ja oikeudenmukainen oikeuslaitos.

-Hakkarainen kävi kansanedustaja Kari Kulmalan (sin.) ohjaamana pyytämässä anteeksi jo joulukuussa. En ole ihminen, joka näkisi tai kokisi syytä olla anteeksiantamatta, Ruoho sanoi.

Hakkarainen yritti viime joulukuussa eduskunnan kuppilassa suudella väkisin Ruohoa, josta hän oli ensin ottanut kädellä niskalenkin ja jonka päätä hän oli toisella kädellä väkisin kääntänyt.

”Sainpas pussattua Veeraa”

Hakkarainen irrotti otteensa, kun samassa pöydässä istunut kokoomuksen toinen poliisi-kansanedustaja Kari Tolvanen sai käskytettyä häntä.

-Sainpas pussattua Veeraa, Hakkarainen oli Ruohon mukaan sanonut tapauksen jälkeen.

Humalainen Hakkarainen yritti mennä tapauksen jälkeen vielä eduskunnan istuntoon, mutta kansanedustaja Kari Kulmala (sin.) sai sen estettyä.

Korvausvaade 1 400 euroa

Ruoho on kärsinyt tapauksen jälkeen pitkään niskan ja yläselän kivuista. Hänellä on ennestään pullistumia ja kulumia niskassa, mutta tapausta ennen hän ei oireillut.

Hakkarainen oli ollut tapahtumailtana viettämässä eduskuntaryhmien pikkujouluja. Hän ei muista tapahtumista paljoakaan humalatilansa takia.

-Olen hyvin pahoillani asiasta. Meillä on ollut hyvät välit. Tilanne syntyi, koska halusin osoittaa sen, mutta tein sen kömpelösti.

-Tarkoitukseni oli halata ja antaa suukko poskelle. Humalassa se ei onnistunut, vaan otin liian voimakkaasti kiinni, mistä olen pahoillani, Hakkarainen sanoi oikeudessa.

Hakkarainen on kertomansa mukaan kärsinyt tapauksen jälkeen unettomuudesta, minkä takia hän oli pitkään eduskunnasta sairauslomalla.

Ruoho oli tapahtuman aikaan tauolla eduskunnan istunnosta, jossa käsiteltiin alkoholilain uudistusta. Hän ei ollut mukana pikkujouluissa.

Pikkujouluihin tulee muutos

Hakkarainen sai käytöksestään vakavan varoituksen perussuomalaisten eduskuntaryhmältä. Hän erosi tapauksen paljastuttua puolueen toisen varapuheenjohtajan tehtävistä.

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin.) nuhteli Hakkaraista tämän käytöksestä.

Tänä vuonna puhemiehenä aloittanut Paula Riskikko (kok.) lupasi heti tehtävän vastaanotettuaan, että tästä lähtien eduskunnan pikkujouluja ei järjestetä samaan aikaan eduskunnan istunnon kanssa.

Viitasaaren kunta on hyllyttänyt Hakkaraisen luottamustoimista oikeuskäsittelyn ajaksi. Hakkarainen on Viitasaaren kaupunginvaltuutettu.

Hakkarainen tuomittiin viime vuoden tammikuussa Keski-Suomen käräjäoikeudessa sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaa.

Veera Ruoho on valittu eduskuntaan perussuomalaisten listalta kuten Hakkarainenkin. Ruoho pyrki vuosi sitten perussuomalaisten puheenjohtajaksi mutta loikkasi kokoomukseen Jussi Halla-ahon voitettua vaalin.

Ruoho on korealaisen itsepuolustuslajin taekwondon MM- ja EM-pronssimitalisti. Hän on työskennellyt kotimaan poliisitehtävien lisäksi myös YK:n kansainvälisissä siviilikriisinhallintatehtävissä.

Teuvo Hakkarainen on perussuomalaisten toisen kauden kansanedustaja. Ennen eduskuntauraansa hän toimi lähes 40 vuotta yrittäjä-sahurina perheyrityksessä Viitasaarella.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti