Uutiset

Thaimaalaisten marjanpoimijoiden kolarissa loukkaantuneilla ei hengenvaaraa – Henkilöauton kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta

Thain kieltä puhuva yöhoitaja toimi tulkkina hoitohenkilöstön ja loukkaantuneiden välillä.
Onnettomuus tapahtui noin kymmenen kilometrin päässä Peräseinäjoelta. Pelastustoimi kuljetti kolariautot pois paikalta aikaisin aamulla. Kuva: Heikki Hakanen
Onnettomuus tapahtui noin kymmenen kilometrin päässä Peräseinäjoelta. Pelastustoimi kuljetti kolariautot pois paikalta aikaisin aamulla. Kuva: Heikki Hakanen

Kukaan Peräseinäjoen vakavassa nokkakolarissa olleista 11 ihmisistä ei ole välittömässä hengenvaarassa, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä arvioidaan.

Hieman ennen viittä aamulla tapahtuneessa kolarissa törmäsi thaimaalaisia marjanpoimijoita kuljettanut pikkubussi ja suomalaisen keski-ikäisen miehen ajama henkilöauto.

– Kaksi henkilöä on vakavasti loukkaantuneita, mutta heidän tilansa on nyt vakaa, eikä välitöntä hengenvaaraa ole, sanoo väliaikainen johtajaylilääkäri Antero Lassila Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

Lassila kertoo, että kaikki kolarissa mukana olleet henkilöt ovat yhä Seinäjoen keskussairaalassa. Kahden vakavasti loukkaantuneen lisäksi kolme ihmisen tila edellytti välitöntä hoitoa, ja kuusi onnettomuudessa olleista loukkaantui lievästi.

Poliisin alustavien tietojen perusteella henkilöauto on ajautunut pikkubussin kaistalle, jossa ajoneuvot törmäsivät keulat edellä.

Henkilöautoa kuljettanutta miestä epäillään liikenteen vaarantamisesta, vammantuottamuksesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Thaita puhuva yöhoitaja toimi tulkkina

Onnettomuuspaikalla oli 11 ambulanssia sekä Tampereelta paikalle lentänyt lääkärihelikopteri.

Pelastushenkilöstö joutui irrottamaan pikkubussin etupenkillä matkustaneen henkilön.

Johtajaylilääkäri Lassila kertoo, että kolari oli vähällä täyttää suuronnettomuuden kriteerit, mikä olisi merkinnyt sitä, että loukkaantuneita olisi saatettu kuljettaa myös Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan.

– Nyt pystymme hoitamaan loukkaantuneet paikallisesti. Jos kriittisesti loukkaantuneita olisi ollut enemmän, olisivat resurssit tulleet vastaan.

Loukkaantuneista kymmenen henkilöä oli thain kieltä puhuvia, joten sairaalahoidossa tarvittiin thaita osaava henkilö.

– Samassa rakennuksessa sairaalan kanssa, terveyskeskuksen puolella oli onneksi kieltä puhuva hoitaja yövuorossa, Lassila sanoo.

Hoitaja tulkkasi keskusteluja henkilöiden ja sairaalahenkilöstön välillä.

– Näin saimme kysyttyä allergioista, kivuista ja loukkaantuneiden voinnista. Hän teki todella arvokasta työtä, Lassila toteaa.

Marjanpoimijat työskentelevät lappilaisen yhtiön palveluksessa

Onnettomuuteen joutuneet thaipoimijat ovat lappilaisen Polarican palveluksessa, vahvistaa toimitusjohtaja Jukka Kristo Lännen Medialle. Hän ei ehtinyt tuoreeltaan kommentoida tilannetta tarkemmin.

Polarica tuo Suomeen tällä sesongilla noin 600 thaipoimijaa poimijaa.

Yhtiön poimijoista hieman yli puolet lähtee Lappiin poimimaan hillaa ja osa aloittaa Etelä-Suomessa mustikalla (LM 22.7.)

Onnettomuus tapahtui noin kymmenen kilometrin päässä Peräseinäjoelta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti