Uutiset

Thaimaan pääministeri uhkasi koventaa otteita mielenosoittajia vastaan – protestoijat vaativat pääministerin eroa ja muutoksia monarkiaan

Mielenosoittajat ovat huolissaan, että heitä vastaan voidaan käyttää lakipykälää, joka kieltää monarkian loukkaamisen. Lain rikkomisesta voi seurata jopa 15 vuoden vankeusrangaistus.
Mielenosoittajat kävelivät keskiviikkona maaleilla sotketun Bangkokin poliisiaseman ohi. Kuva: DIEGO AZUBEL / EPA
Mielenosoittajat kävelivät keskiviikkona maaleilla sotketun Bangkokin poliisiaseman ohi. Kuva: DIEGO AZUBEL / EPA

Thaimaan pääministeri Prayuth Chan-ocha uhkasi torstaina koventaa otteita mielenosoittajia vastaan.

– Hallitus aikoo tehostaan otteitaan ja käyttää kaikkia lakeja ja pykäliä lakia rikkovia mielenosoittajia vastaan, Prayuth sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Prayuth ei kertonut tarkemmin, onko hän käyttämässä lakipykälää 112, joka kieltää Thaimaan monarkian loukkaamisen. Lain rikkomisesta voi seurata jopa 15 vuoden vankeusrangaistus.

Pääministeri kertoi aikaisemmin, että kyseistä lakipykälää ei ole käytetty tänä vuonna kuninkaan toiveesta.

Thaimaassa on osoitettu mieltä heinäkuusta lähtien. Mielenosoittajat ovat vaatineet muutoksia maan perustuslakiin, pääministerin eroa ja muutoksia monarkiaan.

”Prayuth on julistanut taistelun kansaa vastaan”

Mielenosoittajat ovat huolissaan, että Prayuthin uhkaus saattaa tarkoittaa sitä, että heitä vastaan voidaan käyttää monarkian loukkaamista koskevaa lakia.

– Prayuth on julistanut taistelun kansaa vastaan, protestien johtaja Arnon Nampa sanoi.

Aiemmin tällä viikolla tuhannet mielenosoittajat sotkivat Bangkokin poliisilaitoksen värikkäillä maaleilla. Se oli protestoijien mukaan vastaus poliisin koviin otteisiin. Tiistain mielenosoituksessa poliisi käytti protestoijia vastaan vesitykkejä ja kyynelkaasua.

Poliisin nimettömän lähteen mukaan virkavalta on kerännyt todisteita lakipykälän 112 rikkomisesta mutta ei ole edennyt sen käyttämisessä, Reuters kertoo.

Uusimmat

Fingerpori

comic