Uutiset

Thaimaassa luolasta pelastetut pojat pyysivät sairaalassa paistettua riisiä – jo kahdeksan poikaa päässyt ulos

Thaimaassa kaikkiaan kahdeksan poikaa on päässyt pois luolastosta. Ensimmäiset neljä poikaa saatettiin ulos sunnuntaina, ja pelastusoperaatio käynnistyi uudestaan jälleen maanantaina. Sukeltajien piti korvata ilmasäiliöitä luolakäytävän varrella.

Kahdentoista pojan ryhmä ja heidän jalkapallovalmentajansa jäivät veden saartamiksi Tham Luangin luolassa 23. kesäkuuta.

Sunnuntaina ulos päässeet neljä poikaa ovat hyvässä kunnossa. Heidät vietiin helikopterilla sairaalaan, jossa he pyysivät paistettua riisiä.

-Neljä lasta voivat hyvin. He valittivat nälkäänsä ja halusivat tulsilla maustettua paistettua riisiä, kertoi pelastusoperaation johtaja Narongsak Osottanakorn uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kyseessä on suosittu thaimaalainen ruoka.

Pojat vietiin Chiang Rain Prachanukrohin sairaalaan, joka sijaitsee noin 70 kilometrin päässä luolasta.

Myös sisäministeri Anupong Paochinda sanoi, että pojat olivat hyvässä kunnossa.

Viranomaiset eivät ole vielä kertoneet luolasta päässeiden henkilöllisyyksiä.

Narongsak sanoi, että pelastettujen nimiä ei kerrota luolassa vielä olevien omaisten kunnioittamiseksi.

Viranomaiset sanoivat viime viikolla, että parhaassa kunnossa olevat tuotaisiin luolasta ensin pois. Narongsak sanoi kuitenkin myöhemmin, että kuka vain, joka on valmis, saatettaisiin ulos.

Näyttivät terveiltä

Pelastustyöntekijä näki kaksi pojista kävelevän luolasta pois. Hänen mukaansa pojat näyttivät väsyneiltä, mutta terveiltä.

-Kuvittele maratonjuoksijoita, kun he saavuttavat maaliviivan uupuneina, nimettömästi uutistoimisto Reutersille kuvaillut lähde kertoi.

Poikien yksityisyyttä varjeltiin myös sairaalassa Chiang Raissa. Sairaalan sisäänkäynti peitettiin näkyvistä suurilla kankailla.

Sairaalassa luolasta saapuneilta pojilta tarkkaillaan etenkin hengitystä ja merkkejä hypotermiasta.

Lisäksi lääkärit katsovat myös, löytyykö pojista merkkejä ”luolasairaudesta”, eli ilmateitse leviävästä keuhkotulehduksesta, joka voi olla kohtalokas levitessään muualle kehoon. Taudin syynä ovat lintujen ja lepakkojen jätökset.

Artikkelia päivitetty: Kahdeksan poikaa on päässyt ulos luolastosta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic