Uutiset Helsinki

THL suosittaa itsenäisyyspäivän jälkeen Britanniasta Suomeen matkustaneille koronatestejä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee, että kaikki joulukuun 7. päivä tai sen jälkeen Britanniasta Suomeen tulleet hakeutuvat koronatestiin. THL:n mukaan testeihin tulisi hakeutua, oli oireita tai ei.
THL suosittelee kaikille Britanniasta Suomeen joulukuun 7. päivä tai sen jälkeen tulleille koronatestausta. Kuva: SAARA TUOMINEN
THL suosittelee kaikille Britanniasta Suomeen joulukuun 7. päivä tai sen jälkeen tulleille koronatestausta. Kuva: SAARA TUOMINEN

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee kaikkia Britanniasta Suomeen matkustaneita hakeutumaan koronatestiin. Näin tulisi toimia, jos Suomeen saapumisen päivämäärä on 7. joulukuuta tai sen jälkeen.

THL:n mukaan koronatestaus on tarpeellinen, vaikka henkilöllä ei olisi koronaan viittaavia oireita. Suositus koskee myös niitä henkilöitä, jotka ovat jo käyneet kerran tai kahdesti koronatestissä Suomeen saapumisensa jälkeen.

THL:n mukaan poikkeuksen tekevät ne henkilöt, jotka on lääkärin päätöksellä määrätty karanteeniin tai eristykseen.

Testauksen tarkoituksena on varmistaa, ettei Britanniassa löytynyt uusi koronavirusmuunnos leviä Suomessa mahdollisesti oireettomien tartunnan saaneiden välityksellä.

Koronatestaus tehdään THL:n mukaan yleisvaarallisen tartuntataudin epidemian torjumiseksi. Tästä syystä testaus on maksutonta riippumatta testattavan kansallisuudesta.

Jos olet tullut Brianniasta Suomeen jouluun 7. päivä tai sen jälkeen, ota yhteyttä asuinpaikkakuntasi koronaneuvontaan tai alueesi terveyskeskukseen testausajan varaamiseksi.

Koronatapausten määrä on lisääntynyt voimakkaasti viime viikkoina Britanniassa maassa toteutetuista rajoitustoimista huolimatta. Koronaviruksen uusi muunnos selittää noin puolet tapausmäärien kasvusta.

THL:n mukaan tietoa uuden koronavirusmuunnoksen ominaisuuksista on vielä vähän, mutta virusmuunnos voi olla aiempaa tartuttavampi ja siten tehokkaampi leviämään.

Tämän hetkisen tiedon mukaan virusmuunnos ei aiheuta aiempaa vakavampia Covid-19-infektioita tai lisää tapauskuolleisuutta. THL kuitenkin muistuttaa, että koska tietoa on vielä vähän, toimitaan koronavirusmuunnoksen suhteen varovaisuusperiaatteen mukaisesti.

Suomessa ei ole havaittu uuden virusmuunnoksen aiheuttamia tautitapauksia.

Traficom keskeytti eilen sunnuntaina virusmuunnoksen takia Britanniasta Suomeen tulevan matkustajalentoliikenteen. Keskeytys tuli voimaan välittömästi.

Uusimmat

Fingerpori

comic