Uutiset

Tiedemiehet varoittavat maapalloa uhkaavasta tuhosta – "johtajat ovat aliarvioineet ympäristöuhkien vakavuuden"

Seitsemäntoista kansainvälisen huippuasiantuntijan ryhmä toteaa planeetan kaikkien elämänmuotojen olevan vaarassa.
Tiedemiesten lisäksi myös ympäristöaktivistit ovat hyvin huolissaan maapallon tulevaisuudesta. Kuva: epa08873834
Tiedemiesten lisäksi myös ympäristöaktivistit ovat hyvin huolissaan maapallon tulevaisuudesta. Kuva: epa08873834

Joukko kansainvälisiä huipputiedemiehiä varoittaa maapalloa ja sivilisaatiota uhkaavasta tuhosta, elleivät maailman johtajat ala ottaa ympäristöuhkia tosissaan.

Heidän mukaansa ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen johtavat vapaasti jatkuessaan ”kaameaan tulevaisuuteen”. Edessä voi olla lajien massiivinen sukupuuttoon kuoleminen.

Tiedemiesten keskiviikkoisesta kannanotosta uutisoi muiden muassa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

Seitsemäntoista johtavan tiedemiehen mukaan maapalloa uhkaa vakavampi ympäristökatastrofi kuin tähän asti on ymmärretty. Noin 150 tutkimukseen perustuvassa kannanotossa asiantuntijat toteavat sekä maailman johtajien että tavallisten kansalaisten tarvitsevan nyt kylmän suihkun herätäkseen tajuamaan tilanteen vakavuuden

Kalifornian yliopiston ympäristötieteen ja kestävän kehityksen instituutin professori Daniel Blumstein sanoi CNN:lle, että nykyistä sivilisaatiota uhkaavista riskeistä varoittaminen ei ole liioittelua.

– Ihmiset saattavat olla tietoisia ympäristöuhista, mutta he eivät ymmärrä nopeiden toimien välttämättömyyttä, Blumstein arveli.

– Ja vaikka ymmärtäväisivätkin, he eivät ole valmiita tekemään henkilökohtaisia uhrauksia.

Australialaisen Flindersin yliopiston professori Corey Bradshaw toteaa puolestaan kannanotossa, että valtaosalla maailman kansalaisista on vaikeuksia käsittää ympäristöuhkien todellisia mittasuhteita.

– Ne ovat itse asiassa niin suuria, etteivät asiantuntijatkaan kunnolla tajua, mistä on kyse. Kyse on biosfääristä ja kaikista elämänmuodoista maapallolla.

Uusimmat

Fingerpori

comic